Dijaška skupnost

Spoštovani dijakinje in dijaki Šolskega centra Rogaška Slatina,

 

Dijaška skupnost je organizacija, ki na naši šoli deluje, da bi povezala in združila vse dijakinje in dijake ter naše ideje. Sestavljamo jo predstavniki posameznih oddelkov in naša mentorica. Srečujemo se predvidoma enkrat mesečno ali pred večjimi dogodki. Na sestankih razpravljamo in viharimo možgane o organizaciji raznih dogodkov. Naša naloga je, da šolsko leto popestrimo z organizacijo različnih šolskih prireditev, medrazrednih tekmovanj in ostalih dejavnosti, ki sprostijo ozračje na šoli. Poleg tega, da vas med letom zabavamo, pa sodelujemo tudi z vodstvom šole in s Svetom zavoda, zastopamo pravice dijakov in pristopamo do njihovih težav.

V letošnjem šolskem letu smo si predstavniki razredov zadali bogat letni načrt dela. Srečali se bomo na večjih dogodkih, ki jih vedno organiziramo pred odhodom na šolske počitnice. Vse od maskiranja ob noči čarovnic in druženja pred božično-novoletnimi počitnicami do tradicionalnih Iger brez meja. Prav tako si želimo obuditi idejo o dobrodelnem koncertu … Bomo pa vaše vsakdane popestrili tudi z manjšimi dogodki med letom.

Ker si želiva, da bi se na ŠCRS vsak počutil dobrodošlega in vključenega, vas vabiva, da s svojimi zamislimi in predlogi še bolj obogatite našo malo šolo. To, da skupaj ustvarjamo pozitivno vzdušje na šoli, je naloga vseh nas in v Dijaški skupnosti bomo z veseljem prisluhnili vsem vašim idejam ter željam.

 

Predsednica Dijaške skupnosti                                                         Mentorica Dijaške skupnosti
Ela Novak                                                                                              Ana Ferk, prof.

 

Program dela Dijaške skupnosti v šolskem letu 2022/23

Dejavnosti Dijaške skupnosti ŠCRS

Dostopnost