Nagovor svetovalne delavke

Pozdravljen, devetošolec, pozdravljena, devetošolka!

Če si se znašel/-a na tej spletni strani, verjetno že aktivno razmišljaš o izbiri srednje šole. Preteklo leto je pustilo pečat na vseh nas, na poseben način pa so trenutne razmere postavile pred izziv prav vas – zaključne razrede osnovnih šol.

Naš vsakdan je postal prežet z nenehnimi spremembami, prilagajanji, socialno izolacijo in posledično z izgubo pristnih stikov s prijatelji. Vse to lahko vzbudi občutek strahu in negotovosti. Kljub temu ti polagam na srce, naj pri izbiri o nadaljevanju šolanja ta »prijatelj« ne odigra prevelike vloge. 

V devetih letih šolanja, ki jih imaš za seboj, si namreč vede ali nevede krepil/-a svojo kreativnost, samostojnost, samoiniciativnost in iznajdljivost. To so kompetence, ki naj predstavljajo izhodišče pri tej pomembni odločitvi. Izberi pot, za katero meniš, da te bo v prihodnje osrečevala in izpopolnjevala. Sam/-a najbolje poznaš lastne želje, interese in potenciale. Zaupaj vase!

Kar lahko naredim jaz, je to, da ti zagotovim, da naša šola dijakom nudi toplo in prijazno okolje, v katerem je ogromno možnosti za osebnostni in poklicni razvoj. Majhnost šole nam omogoča, da se lahko posvetimo potrebam in željam prav vsakega dijaka.

Čeprav imam seznam lastnosti, ki našo šolo delajo posebno, te raje povabim k raziskovanju šolske spletne strani, kjer boš našel/-a veliko zanimivih predstavitvenih filmčkov o programih, ki jih izvajamo. Naj te sami nagovorijo in prepričajo J.

V primeru, da te zanima še kaj več ali pa bi se želel/-a podrobneje pogovoriti o možnostih, ki jih ponuja naša šola, sem ti na voljo po elektronski pošti (anja.bankovic@scrs.si).

Veselim se srečanja s tabo!

Svetovalna delavka
Anja Banković, mag. psih.

Dostopnost