Erasmus+ KA2: Izmenjava v vroči Španiji

V poletnih dneh smo zaključili s projektom Erasmus+ KA2 z naslovom Creating Employment in Sustainable Tourism as a Source of Wealth for the Community, ki je zaradi koronske situacije trajal dlje časa in povezoval tako izmenjave v živo kot tudi virtualna srečanja preko kamer.

Po obiskih Grčije, Slovenije in Portugalske smo se v začetku julija dijaki 4. letnika gimnazije Lorena Krivec, Ana Zorin, Matic Krapež Došler in Tim Ovčar s profesoricama Tanjo Rupnik in Niko Jančič odpravili na zadnjo izmenjavo v vročo Španijo, natančneje v celinski Almagro.

Almagro je manjše mesto, ki je znano predvsem po ohranjenem lesenem gledališču iz 17. stoletja, zato mesto vsako leto julija gosti nacionalni gledališki festival. Španci so nas toplo sprejeli in nam v enem tednu predstavili lokalne znamenitosti, prav tako so nas odpeljali na enodnevni izlet v bližnji Toledo, sami pa smo si dobro ogledali tudi špansko prestolnico.

Dijaki smo veseli, da smo imeli priložnost spoznavati vrstnike iz Evrope, postali smo dobri prijatelji in si nabrali mnogo dragocenih izkušenj.

Dostopnost