Naravno je zdravo

Za dijake 2. C, 2. D in 4. C je potekal naravoslovni dan na temo “Naravno je zdravo”. Delavnice so bile zelo zanimive, ustvarjalne in praktične. Naučili smo se veliko novega. Nekatere stvari bomo doma tudi ponovili.

V prvi delavnici smo spoznali kako pridelujejo ekološko hrano in kako zdrava/nezdrava hrana vpliva na nas. Naučili smo se tudi, kaj pomenijo katere oznake v povezavi z različnimi certifikati na živilih. Izvedeli smo, kako izbrati primerna živila za zdravo prehranjevanje. Delavnico je vodila ga. profesorica Helena Topolovec.

V drugi delavnici smo delali v laboratoriju. Izdelali smo ognjičevo kremo in izvedeli veliko o zdravilnih učinkih ognjiča. Recept za izdelavo mazila se nam je zdel zelo uporaben in ga bomo z veseljem ponovno uporabili doma. Delavnica sta vodili ga. profesorica Anita Pihlar in ga. laborantka Vesna Kobilšek.

V tretji delavnici smo delali dišavnice za omaro, naravna čistila in soli za kopel. Vse sestavine so bile naravne, kar nam je bilo zelo všeč. Bili smo razdeljeni v skupine, v katerih smo se menjevali. Znanja, ki smo jih pridobili v delavnici, so zelo uporabna. Delavnico je vodila ga. profesorica Tanja Ocvirk.

V četrti delavnici smo poslušali predavanje g. profesorja Andreja Hartmana o lesu. Izvedeli smo veliko o gorenju lesa, lastnostih lesa in značilnostih lesa. Na koncu smo naredili tudi poskus z gorenjem različnih vrst lesa. Rezultati so bili zelo zanimivi.

Po koncu dela v delavnicah smo naredili analizo naravoslovnega dneva.

Nuša Grobelnik, Zala Starin, Lara Hrešan, 2. c

Vabljeni k ogledu fotografij naravoslovnega dne.

Dostopnost