Naravoslovni dan

V četrtek, 14. 11. 2019, smo dijaki prvega in tretjega letnika programov tehnik optik in tehnik steklarstva imeli nekoliko drugačen pouk. Potekal je v obliki naravoslovnega dne. 

Profesorji so nas razdelili v 5 različnih skupin, po katerih smo krožili.

Pri prof. Zdenki Petelinšek smo se naučili, kako lahko privarčujemo z vodo in elektriko s preprostimi rešitvami (izklopimo računalnik, ko ga ne uporabljam, oblačila peremo ponoči itd.). Spoznali smo, kaj vse plačamo pri računu za elektriko in vodo.

V delavnici z naslovom “Ali smo trajnostno naravnani?”, ki jo je vodila prof. Anita Pihlar, smo iskali inovativne rešitve, kako lahko sami prispevamo k boljšemu planetu v prihodnosti.

V delavnici, ki jo je vodil prof. Boris Pokorn, smo se učili zamesiti in speči kruh. Ugotavljali smo tudi, kateri kvas je boljši za peko (suhi, sveži) …

V delavnici, ki jo je vodila prof. Mateja Črnelič Balon, smo bili kreativni, saj smo iz odpadnega kartona izdelovali novoletne smrečice. Z njimi bomo v decembru polepšali šolo in s tem ekološko prispevali k ponovni uporabi kartona.

Nazadnje smo v laboratoriju pri prof. Tanji Ocvirk poskušali z naravnimi barvili pobarvati bombaž. Dobili smo zelo lepe odtenke blaga in s tem preučili, kako nadomestiti umetna barvila z naravnimi.

Skupna tema vseh delavnic je bila, kako dobro smo trajnostno naravnani oz. kako skrbimo za to, kakšen bo naš planet v prihodnosti.

Kaja Mušič 3. c

[Not a valid template]
Dostopnost