Projektni dnevi 2015 ali Kaj uspešne ljudi dela uspešne?

Projektne dneve smo izpeljali že deveto leto zapored – Letošnja tema: 8 krogov odličnosti

Od ponedeljka, 30. 11., do srede, 2. 12. 2015, smo na Šolskem centru Rogaška Slatina že deveto leto zapored izpeljali projektne dneve. Gre za sodobno obliko pouka in učenja. Delo v času projektnih dni ne poteka po ločenih predmetnih področjih, temveč po tematskih delavnicah, ki jih za dijake pripravijo in moderirajo učitelji. V delavnico se dijaki prijavijo na osnovi lastnega interesa. Tako za nekaj dni na šoli padejo meje med običajnimi oddelki in predmeti, drug ob drugem in drug od drugega se učijo dijaki različnih letnikov in programov.

 

 

Osem krogov odličnosti

Letos so dijaki v času projektnih dni spoznavali 8 krogov odličnosti (http://www.janiprgic.com/). Premišljevali so,proj_2015 kaj je potrebno, da ti v življenju uspe in kako to pri sebi razvijati. Prvi dan so delali po oddelčnih skupnostih skupaj s svojimi razredniki. Pogovarjali so se o odgovornosti, predanosti, uravnoteženosti, osebni integriteti, zastavljanju ciljev in njihovem doseganju, o fleksibilnosti, ki je za to potrebna, o napakah, ki so sestavni del življenja, in o učinkovitem izkoristku časa. V naslednjih dveh dneh so s svojimi mentorji delali po tematskih delavnicah. Večina teh je potekala v slovenščini – še zlasti intenzivno so raziskovali moč jezikovnih vzorcev, ki jih uporabljamo v vsakodnevni komunikaciji –, nekatere pa tudi v angleščini in nemščini. Dijaki so lahko izbirali med 24 različnimi delavnicami, vsaka od teh je bila na poseben način povezana z določenim predmetnim področjem (slovenščino, matematiko, biologijo …).

Vabljeni k ogledu fotografij, ki so nastale v času projektnih dni.

 

Dan odprtih vrat

DOV_2015_106Delo projektnih dni dijaki in učitelji Šolskega centra Rogaška Slatina širši javnosti že tradicionalno pokažemo na dan odprtih vrat, ki je letos potekal v četrtek, 10. 12. 2015 (več o tem v prispevku na Kozjansko.info – klik!). Gre za dogodek, ki osnovnošolcem olajša izbiro poklica, saj imajo možnost šolo in dijaški dom spoznati skozi neposredne dejavnosti, se pogovoriti z dijaki in učitelji ter si na tak način pridobiti vse informacije, ki jih potrebujejo za odločitev o nadaljnjem šolanju. Poleg splošne gimnazije se na Šolskem centru Rogaška Slatina lahko izobražujejo tudi v programih tehnik optik in tehnik steklarstva; vsi trije programi so zelo perspektivni; za izobraževanje na področju steklarstva so bodočim dijakom na voljo celo kadrovske štipendije.

Vabljeni k ogledu fotografij z dneva odprtih vrat.

 

Celoletni projekt

Na Šolskem centru Rogaška Slatina se dijaki in učitelji zavedamo pomena in moči projekta 8 krogov odličnosti, zato z njim nadaljujemo. Izpeljali smo že okroglo mizo z uspešnim lokalnim kuharskim mojstrom Gregorjem Naratom, ki nam je pripovedoval o izkušnji odprtja lastnega podjetja (prispevek o srečanju – klik!). Načrtujemo, da se bomo v prihodnjih mesecih srečali še z ilustratorjem Zvonkom Čohom, boksarjem Dejanom Zavcem in pobudnikom projekta Janijem Prgićem – vsak od gostov bo z nami spregovoril o razvoju, razumevanju in pomenu osebne odličnosti.

Dostopnost