Učna situacija v 2. c: obisk optik Pirc in Kameleon

V sredo, 23. 10. 2019, smo se dijaki 2. letnika programa tehnik optik odpravili na enodnevno strokovno ekskurzijo v Maribor. V okviru učne situacije Spoznajmo svoj poklic smo obiskali optiki Pirc in Kameleon.

Optiko Pirc odlikuje družinska tradicija, ki se prenaša iz roda v rod. S tremi optičnimi mojstri je družina Pirc resnično prva na tem področju in nadaljuje tradicijo mojstrov očesne optike v Mariboru od davnega leta 1959 pa do danes.

Gospod Rene Pirc nam je predstavil podjetje od nastanka do danes. Nadaljeval je s strokovnim praktičnim prikazom v svojem delovnem prostoru. Predstavil je izdelavo očal, se natančno posvetil pregledu oči s pomočjo najsodobnejše Topconove OCT tehnologije in nadaljeval s pregledom očesnega pritiska in dioptrije. Optika je vrhunsko opremljena z ustreznimi modernimi in tehnično podprtimi instrumenti in napravami.

Svoje popotovanje smo nadaljevali v Optiki Kameleon. S predstavitvijo gospoda Miša Prauseusa smo začutili utrip podjetja. Optika je odprla svoja vrata pred 23 leti, trenutno pa deluje na dveh lokacijah. Tudi ta optika ponuja veliko število korekcijskih okvirjev, ima očesno ordinacijo in tudi sama izdeluje očala za uporabnike.

Obiskani optiki imata v ponudbi izredno lepe korekcijske okvirje in sončna očala. Uporabnikom očal ponujajo kakovostne storitve pregleda in meritev vida ter svojim strankam omogočajo zadovoljstvo na zelo visokem strokovnem področju.

V obeh optikah smo izvedli intervjuje in se zahvalili lastnikom za gostoljubnost.

[Not a valid template]
Dostopnost