Prvič “Skupaj s Prvo”

Prvič »Skupaj s Prvo« – tokrat na Prvi

prva_jan2015_001Zmedeno? Sploh ne. Zaživela je še ena dijaška izmenjava, v kateri sodelujemo s Prvo gimnazijo Maribor. Dijaki drugega letnika gimnazijskega programa ter učitelji spremljevalci smo četrtek, 7. 1. 2016, preživeli skupaj z dijaki Prve gimnazije Maribor.

Tako prostorna in sodobno urejena šola kot tudi prijazni gostitelji so nas navdušili. Sodelovali smo pri pouku, spoznavali Maribor ter obiskali Pokrajinski muzej in Hišo eksperimentov. Imeli smo tudi prosti čas, namenjen druženju z gostitelji. Srečanje smo zaključili na Prvem odru, kjer smo dobili priložnost soustvarjati predstavo šolske »Impro lige«.

Obisk oz. enodnevna izmenjava s sovrstniki iz Maribora se mi je zdela zanimiva in poučna. Všeč mi je bilo to, da smo na koncu dneva že postali  prijatelji. Veselim se 10. marca, ko nas obiščejo naši prijatelji iz Maribora.
-Viktorija Bosnar

V Mariboru je bilo zelo zanimivo. Spoznala sem veliko prijaznih ljudi.
-Sara Boršič

V Mariboru mi je bilo zelo všeč, saj smo lahko pobliže spoznali, kako poteka pouk na drugi šoli.
-Ana Šramelprva_jan2015_002

Izmenjava z mariborskimi dijaki se mi zdela zelo zabavna, saj smo spoznali nove ljudi in jim povedali, da je naša geografija zahtevnejša od njihove.
-Gašper Pišek

V Mariboru je bilo zelo prešerno ter zabavno. Marsikdo je že mislil obupati, a vendar le smo prišli na zrak ter se odžejali s kakavom. Bilo je skoraj popolno.
-Blaž Jančič

Imeli smo se zelo dobro. Vsi smo se takoj spoprijateljili. Najboljše je bilo, ko smo šli sami po mestu, brez profesorjev.
-Tjaša Recko

V Mariboru je bilo zelo zanimivo, ugotovil sem, da imajo zelo veliko šolo in da je čisto drugače, kot pri nas.
-Anže Šuc

prva_jan2015_003V Mariboru je bilo zelo zanimivo. Spoznal sem veliko novih ljudi. Imajo zelo veliko šolo  in ogromno dijakov.
-Tomaz Zorin

Ko smo bili na I. gimnaziji Maribor,  smo se z drugimi dijaki takoj ujeli in pod njihovim vodenim ogledom spoznali njihovo šolo ter sam Maribor malo bolj podrobno. Komaj čakamo, da jim zdaj tudi mi razkažemo našo šolo ter okolico.
-Tim Škrabl

V Mariboru sem se imel lepo. Všeč mi je bilo to, da smo se lahko družili z vrstniki, ki jih sicer ne bi mogli nikoli spoznati. Res sem hvaležen za to priložnost.
-Jaka Turk

Obisk mariborske prve gimnazije nam je dal možnost primerjanja šole, poteka pouka in različnih programov. Zanimivo je bilo tudi spoznati Maribor s pomočjo  vrstnikov.
-Lana Dragovan

Pa še nekaj vtisov dijakov, ki so želeli ostati neimenovani:prva_jan2015_004

Všeč mi je bilo druženje z dijaki v prostem času. Tako smo lahko navezali bolj pristne stike, se najedli odličnih tortic in še malo pohajkovali po Mariboru.

Ljudje se spremenijo, čustva minejo, lepi spomini pa so večni.

Če bi imeli možnost za še kakšen obisk, bi z veseljem sodelovala. Preprosto čudovito je preživeti dan s »človečnjaki« iste generacije.

Izmenjava s Prvo gimnazijo je bila poučna in zabavna.

Dijaki in dijakinje 2. letnikov gimnazijskega programa na ŠCRS

Še nekaj fotografij si lahko ogledate na spletni strani I. gimnazije Maribor.

Dostopnost