Nagovor vodje izobraževanja odraslih

furlingerSpoštovani,

iščete nov poklic?

Želite dodatno strokovno znanje s področja očalne optike ali steklarstva?

Bi se radi podali v svet podjetništva, pa nimate ustrezne izobrazbe?

Si v življenju želite novih izzivov ali iščete nova poslovna poznanstva?

Odgovore na vsa ta vprašanja imate seveda vi, rešitve zanje pa mi!

Na Šolskem centru Rogaška Slatina vam omogočamo, da si v relativno kratkem in seveda vam prilagojenem času pridobite kakovostno izobrazbo po aktualnih in zanimivih programih tehnik optik in tehnik steklarstva. Pod vodstvom dobrih učiteljev in predavateljev, ki znajo prepletati teorijo in prakso, boste hitro napredovali in se dodobra seznanili z vsebinami in delovnimi postopki, ki jih pri svojem delu potrebuje dober optik ali steklarski mojster. Velika prednost našega centra so pestre oblike in metode dela, ki tako v učilnicah kot v delavnicah za praktični pouk vključujejo delo s sodobno opremo, optičnimi instrumenti in steklarskimi stroji. O uspešnosti tega procesa pričajo vsakoletni dobri rezultati naših odraslih kandidatov na poklicni maturi.

Poleg formalnega izobraževanja za pridobitev V. stopnje izobrazbe pa vam ponujamo tudi pester nabor programov dodatnega usposabljanja – le pobrskajte po naših spletnih straneh ali mi pišite na gabrijela.fuerlinger@scrs.si.

Z zagotovilom, da je naš cilj tudi v prihodnje ponosno upravičevati uspešno tradicijo našega centra, vas prisrčno vabim k sodelovanju.

Dobrodošli!

 

Munera 3 – nadaljnje poklicno izobraževanje in usposabljanje

V obdobju od 2018 do 2022 se bodo na 86 šolah po Sloveniji izvajali programi nadaljnjega poklicnega izobraževanja in usposabljanja za zaposlene, in sicer kot dodatna usposabljanja, kvalifikacije ali prekvalifikacije, ki morajo slediti potrebam na trgu dela in na posameznih delovnih mestih. Munera 3 nudi zaposlenim številne možnosti vključevanja v programe nadaljnjega poklicnega izobraževanja in usposabljanja, s ciljem izboljšanja njihovih kompetenc zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti med področji dela ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi. Programi so za udeležence oz. njihove delodajalce BREZPLAČNI, izvajali pa se bodo na strokovnih področjih tehnike, biotehnike in storitev v vseh dvanajstih statističnih regijah Republike Slovenije.

 

Zelo smo veseli, da je tudi naša šola del tega projekta.

 

Ponujamo vam:

  • prekvalifikacijo v programu tehnik optik in tehnik steklarstva
  • 50-urna usposabljanja (tečaje neformalnega izobraževanja) s področja optike in steklarstva (programe oblikujemo v dogovoru z vami kot naročnikom glede na vaše izobraževalne potrebe),
  • izobraževanje za mentorje v podjetjih, ki sprejemajo vajence in dijake na PUD (asertivna komunikacija, razvojne posebnosti mladih, metode dela …). 

 

Vodja izobraževanja odraslih
Gabrijela Fürlinger, prof.

 

Za zaposlene na ŠCRS izvajamo program Interaktivne rešitve za delo v šoli.