Pravila in pogoji uporabe

POGOJI UPORABE SPLETNE TRGOVINE ŠCRS

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Šolskega centra Rogaška Slatina na spletni strani www.scrs.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

 

Seznanite se s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine Šolskega centra Rogaška Slatina

Pred spletnim nakupovanjem morate pazljivo prebrati navedene pogoje poslovanja. Z uporabo spletne trgovine Šolskega centra Rogaška Slatina na spletni strani www.scrs.si se z navedenimi pogoji strinjate. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletne trgovine ne uporabljate.

 

 Definiranje pojmov

  • Ponudnik je Šolski center Rogaška Slatina, Steklarska ulica 1, 3250 Rogaška Slatina, Slovenija, ki upravlja s spletno trgovino, ki deluje na spletni strani www.scrs.si/trgovina.
  • Uporabnik je oseba, ki uporablja spletno stran ponudnika in spletno trgovino, ki deluje na tej spletni strani.
  • Kupec je oseba, ki uporablja spletno stran ponudnika in kupuje v sistemu spletne trgovine Šolskega centra Rogaška Slatina, ki deluje na spletni strani www.scrs.si/trgovina.
  • Spletna trgovina Šolskega centra Rogaška Slatina je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov.
  • Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje ponudnika, pravice kupca ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

Osnovni podatki ponudnika

Šolski center Rogaška Slatina, Steklarska ulica 1, 3250 Rogaška Slatina
Identifikacijska številka za DDV: 21344205
Davčni zavezanec: DA
Matična številka: 5087996000
TRR SI56 0110 0603 0704 791, BANKA SLOVENIJE LJUBLJANA 
Šolski center Rogaška Slatina je zapisan v sodni register pri Okrožnem sodišču v Celju pod številko 200401313
Telefon: +386 3/818-20-79
E-mail: mateja.jagodic@scrs.si

 

 

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza, 
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca odstop od pogodbe, 
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Postopek nakupa

Ko kupec izbere izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb »Oddaj naročilo« odda naročilo, mu spletna trgovina samodejno ustvari in pošlje elektronsko sporočilo s podrobnostmi naročila (številka naročila, podatki kupca, izdelki, cene, količine,…).  Kupec bo naročen izdelek ali izdelke plačal s plačilno kartico.

V primeru, da se kupec odloči za preklic naročila še pred prejemom blaga, mora o tem nemudoma obvestiti ponudnika na e-naslov mateja.jagodic@scrs.si. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi. V primeru osebnega prevzema (ko je blago že pripravljeno na prevzem), pa kupec prav tako svojo željo po preklicu naročila sporoči preko zgoraj omenjene telefonske številke ali e-naslova.

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v roku petnajstih (15) dni po prevzemu naročila ponudniku sporoči na elektronski naslov mateja.jagodic@scrs.si, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

 

Za odstop od pogodbe nas kontaktirajte na mateja.jagodic@scrs.si

 

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti na naslov podjetja najkasneje v petnajstih (15) dneh po sporočilu o odstopu. 
Izdelki morajo biti povsem nerabljeni, nepoškodovani, v nespremenjeni količini in v originalni embalaži. Kupec mora vrnjenim izdelkom priložiti tudi odstopno izjavo, s katero je ponudniku sporočil namero o odstopu od nakupa.

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko bo to mogoče oziroma najkasneje v roku štirinajstih (14) dni od prejema vrnjenega nepoškodovanega blaga.

 

Načini plačila

Kupec lahko naročeno blago plača na sledeči način:


S plačilnimi in kreditnimi karticami.

 

 Cene

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila na zgoraj navedeni način plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
Kljub trudu ponudnika, da bi zagotovil najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo, da je naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

 

 

Dobavni rok

Za izdelke na zalogi je odprema naročenega blaga kupcu 1 do 5 delovnih dni po plačilu naročenega blaga.

Za izdelke, ki niso na zalogi, kupca o možnosti dobave obvestimo na njegov elektronski naslov ali po telefonu.

 

Dostava

Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Kupec lahko ob oddaji naročila določi naslov za dostavo, ki je za ponudnika zavezujoč. Ob dobavi mora kupcu nuditi še dodatne informacije glede pravice do odstopa, predvsem pogoje in način izvršitve same pravice. Zagotoviti mora vse potrebne informacije glede naslova, kamor se kupec lahko obrne v primeru pritožbe.

V primeru, da kupca (prejemnika) v času dostave ni na naslovu, je možno paket prevzeti na poslovalnici Pošte (na katero je bil paket naslovljen) v 15 dneh. Če kupec (prejemnik) paketa ne prevzame v 15 dneh, se ta vrne nazaj ponudniku.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

 

Osebni prevzem

Kupec lahko naročene izdelke ob predhodni najavi osebno prevzame v prostorih Šolskega centra Rogaška Slatina vsak delovni dan, v času pouka , razen med šolskimi počitnicami, med 8.00 in 14.00 uro v tajništvu šole.

 

Stroški dostave

Slovenija

  • Strošek dostave znaša 3,5 eur.       .

Hrvaška 

  • Strošek dostave znaša 6,5 eur.       .

Kupca o stroških dostave obvestimo , še preden je naročilo dokončno potrjeno.

 

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Cene NE vsebujejo DDV, saj nismo davčni zavezanec. Cene v spletni trgovini se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

 

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

 Komunikacija

Z uporabnikom spletne strani Šolskega centra Rogaška Slatina in kupcem v spletni trgovini Šolskega centra Rogaška Slatina sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik oz. kupec izrecno ne nasprotuje.

 

Pritožbe

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora postaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, uporabnik lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb mora biti na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. Ponudnik mora v petih (5) delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku oz. kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Za reševanje medsebojnih sporov je pristojno Okrajno sodišče Šmarje pri Jelšah.

 

Varovanje osebnih podatkov

Šolski center Rogaška Slatina, Steklarska ulica 1, 3250 Rogaška Slatina, Slovenija, ki upravlja s spletno trgovino, ki deluje na strani www., skrbi za varovanje uporabnikovih osebnih podatkov, tako da deluje v skladu s predpisi in zakoni (podlaga: Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-1, Ur. l. RS št. 94/07 in Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov – GDPR s pričetkom uporabe dne 25.05.2018).

Šolski center Rogaška Slatina za potrebe poslovanja spletne trgovine Šolskega centra Rogaška Slatina, ki deluje na spletni strani www. zbira naslednje podatke uporabnikov: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov za pošiljanje naročenega blaga, naslov elektronske pošte in ostale podatke, ki jih uporabnik vnese pri naročanju v spletni trgovini ali nastanejo ob komunikaciji uporabnika in ponudnika.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil v skladu s smernicami evropske direktive GDPR, za potrebe izpolnitve naročila in ostale potrebne komunikacije v povezavi z naročilom.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za točnost vnesenih podatkov, ki jih je uporabnik navedel pri nakupu v spletni trgovini, ponudnik ne odgovarja. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Ponudnik hrani osebne podatke časovno neomejeno. Kot imetnik osebnih podatkov ima uporabnik pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov iz ponudnikovih seznamov. Uporabnik lahko kadarkoli umakne svoje soglasje s pisno prošnjo preko elektronske pošte na naslov: mateja.jagodic@scrs.si

Aktualna verzija politike zasebnosti je objavljena na naši spletni strani.

 

Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih Šolski center Rogaška Slatina zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če tako določa Zakon o varovanju osebnih podatkov ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi.

Kontaktna oseba za vsa vprašanja v zvezi s spletno trgovino 

Z vsemi vprašanji glede spletne trgovine se lahko obrnete na Matejo Jagodič, vodjo spletne prodaje Šolskega centra Rogaška Slatina:

 

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

 

Mag. Dubravka Berc Prah
ravnateljica
Šolski center Rogaška Slatina

 

Posodobljeno: 19.10.2020

 

Dostopnost