Šolsko leto 2019/20

PODELITEV SPRIČEVAL SPLOŠNE MATURE 2020

Generaciji maturantov splošne mature 2020 smo maturitetna spričevala podelili 13. julija 2020. Izkazali so se z visokim povprečjem, tudi ta generacija pa ima zlatega maturanta!

PODELITEV SPRIČEVAL POKLICNE MATURE 2020

Generaciji maturantov poklicne mature 2020 smo maturitetna spričevala podelili 7. julija 2020. Vsi so maturo uspešno opravili, med njimi je bilo kar pet zlatih maturantov!

INFORMATIVNI DNEVI 2020

V petek in soboto, 14. in 15. 2. 2020, nas je obiskalo precejšnje število osnovnošolcev. Izkazali so zanimanje za vse naše programe, za kar se jim toplo zahvaljujemo. V pričakovanju njihove prijave za vpis v 1. letnik v spodnji galeriji prikazujemo nekaj utrinkov z informativnih dni.

UČNA SITUACIJA 'MEŠČANSKA VEČERJA' 2020

Za dijake 1. C in 1. D je od 27. do 30. januarja v okviru pouka potekala učna situacija 'Meščanska večerja'. Dijaki so pri različnih predmetih delali na skupno temo, dogodek pa se je zaključil s slavnostnim kosilom in predstavitvijo dela pri posameznih predmetih.

NARAVOSLOVNI DAN 'NARAVNO JE ZDRAVO' 2020

Za dijake 2. in 4. letnika strokovnih programov je v četrtek, 23. januarja, potekal naravoslovni dan naravno je zdravo.

ČETRTFINALE DRŽAVNEGA SREDNJEŠOLSKEGA PRVENSTVA V KOŠARKI ZA DIJAKE 2020

Košarkarska ekipa naše šole se je v državnem četrtfinalu, ki je potekalo v domači dvorani Janina, pomerila z ekipama SEŠG Maribor in Gimnazije Murska Sobota. Premagali so oba nasprotnika in se uvrstili v polfinale. Bravo, fantje!

STROKOVNA EKSKURZIJA PO SLEDEH STEKLA IN SOLI

Dijaki 2. D in 3. D so potovali po Avstriji. Glavni temi ekskurzije sta bili steklo in sol.

STROKOVNA EKSKURZIJA DIJAKOV 2. C IN 3. C

Dijaki 2. in 3. letnika programa tehnik optik so se odpravili na strokovno ekskurzijo v Avstrijo in Nemčijo. Njihov glavni cilj je bil optični sejem OPTI 2020 v Münchnu.

PREDPRAZNIČNO DRUŽENJE 2019

V torek, 24. decembra, na zadnji dan pouka v koledarskem letu 2019, je pred šolo potekalo praznično druženje, ki so ga pripravili dijaki šolskega radia, pevskega zbora in glasbene skupine. Tako smo se na prijeten način skupaj poslovili od leta 2019 ter si zaželeli prijetne praznične dni.

PRAZNIČNA VEČERJA V DIJAŠKEM DOMU

V našem dijaškem domu je v četrtek, 19. decembra, potekala slavnostna večerja s kulturnim programom, s katero so se dijaki in vzgojitelji skupaj poslovili od iztekajočega leta in pozdravili novo.

ŠPORTNI DAN DECEMBER 2019

17. decembra smo izvedli športni dan, ki je bil obvezen za dijake programov tehnik optik, tehnik steklarstva in steklar, k sodelovanju pa smo povabili tudi gimnazijce in učence slatinskih osnovnih šol.

KROŽIŠČE ŠTUDIJSKIH PROGRAMOV 2019

Predstavitev fakultet, višjih šol, študentskih domov in študentskega servisa je na šoli potekala v ponedeljek, 16. decembra 2019.

DAN ODPRTIH VRAT 2019

Letošnji dan odprtih vrat za devetošolce smo izvedli v četrtek, 5. 12.

ŠPORTNE AKTIVNOSTI OB DNEVU ODPRTIH VRAT

V četrtek, 5. decembra, smo za dijake, ki niso sodelovali pri dnevu odprtih vrat, pripravili športne aktivnosti. Dijaki so izbirali med nogometom, odbojko, jahanjem, plezanjem in pohodom z geolovom (geocaching).

DOBRODELNI KONCERT DIJAŠKE SKUPNOSTI 2019

V četrtek, 21. 11. 2019, je Dijaška skupnost ŠCRS pripravila tradicionalni dobrodelni koncert s številnimi izvrstnimi glasbenimi gosti.

NARAVOSLOVNE DELAVNICE ZA OSNOVNOŠOLCE

V minulih mesecih smo v okviru predmeta Projektno delo z osnovami raziskovalnega dela izvedli delavnice za učence okoliških osnovnih šol.

NARAVOSLOVNI DAN (1. IN 3. LETNIK)

Za dijake 1. in 3. letnika tehniških programov je v četrtek, 14. 11., potekal naravoslovni dan.

PRIJATELJFEST DVEH MEST V ROGAŠKI SLATINI 2019

23. oktobra je na naši šoli potekala dijaška izmenjava dijakov 3. letnika gimnazije s svojimi vrstniki s Srednje škole Pregrada. Potekale so številne zanimive delavnice, športno aktivne igre in krajši ogled Rogaške Slatine. Zanimivo in poučno dogajanje dveh šol iz programa gimnazije si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.

UČNA SITUACIJA: OBISK OPTIK PIRC IN KAMELEON

Dijaki 2. c so v okviru učne situacije obiskali optiki Pirc in Kameleon v Mariboru.

UČNA SITUACIJA: PLOŠČATO STEKLO IN NAKIT

Dijaki 2. d so si v okviru učne situacije ogledali proizvodnjo ploščatega stekla in izdelavo steklenega nakita.

PO SLAT'NI, PO RAVNAH - NA RAVNAH

Dijaki 2. A so se odpravili na obisk k svojim vrstnikom na Gimnazijo Ravne na Koroškem.

EKSKURZIJA MATURANTOV PRI IP ZGODOVINA

Maturanti, ki obiskujejo izbirni predmet zgodovina, so v okviru priprav na maturo obiskali Ljubljano.

JESENSKI PIKNIK V DIJAŠKEM DOMU 2019

Dijaki, ki bivajo v dijaškem domu, so se družili ob tradicionalnem jesenskem pikniku.

PROJEKT ERASMUS+: PREDLOGI LOGOTIPOV

V letošnjem šolskem letu se je naša šola z dijaki 1. in 2. letnika gimnazije vključila v mednarodni projekt šolskega partnerstva Erasmus+ KA226 z naslovom Creating Employment in Sustainable Tourism as a Source of Wealth for the Community. Izvedene so že prve skupne aktivnosti – ustvarjanje logotipov in sloganov. Ponosni smo, da je zmagovalni logotip projekta nastal ravno na naši šoli. Narisala ga je dijakinja 1. letnika Eva Belcer.

DIJAKI TEHNIKA STEKLARSTVA NA PUD-U NA IRSKEM

Letos so na praktično usposabljanje v tujino prvič odšli tudi dijaki programa tehnik steklarstva. Trije dijaki 4. D se bodo tri tedne usposabljali v Waterfordu na Irskem.

PROJEKT MLADIM SE DOGAJA: STARTUP VIKEND NA SVETINI

V šol. letu 2019/20 Šolski center Rogaška Slatina sodeluje z javno agencijo SPIRIT, ki je javna agencija za krepitev inovativnega podjetništva, internacionalizacije in tehnologije, vse to pa so ključne prvine rasti produktivnosti in s tem dviga konkurenčnosti slovenskega gospodarstva. V okviru projekta Mladim se dogaja želimo mlade spodbuditi k ustvarjalnosti, inovativnosti, podjetnosti in razvijanju spretnosti, ki bodo vplivale na vaš nadaljnji osebni in poklicni razvoj. Za dijake, ki želijo razvijati veščine, nujno potrebne za karierni uspeh, smo v sklopu projekta izvedli Startup vikend na Svetini.

DELAVNICA Z G. MIROM ZUPANČIČEM

Dijaki 3. D so ustvarjali s steklom pod vodstvom umetnika, g. Mira Zupančiča.

NARAVOSLOVNO - PODJETNOSTNI TABOR 2019

Dijaki 2. letnika gimnazije so se z vsebinami s področja naravoslovja in podjetnosti spoznavali na terenu - na taboru na Treh Kraljih.

EKSKURZIJA DIJAKOV STEKLARSKIH PROGRAMOV

Dijaki vseh oddelkov obeh steklarskih programov so si ogledali razstavo stekla na gradu Podsreda ter grad Sevnica.

TABOR SPOZNAJMO SE 2019

Za dijake 1. letnika vseh programov smo 11. in 12. septembra pripravili spoznavni tabor na Svetini.

SPOZNAVNI VEČER V DIJAŠKEM DOMU 2019

V torek, 10. 9. 2019, je potekal tradicionalni sprejem dijakov novincev v Domsko skupnost dijakov ŠCRS. Program sprejema so pripravili dijaki zaključnih letnikov. Dijaki novinci so sodelovali v šaljivih igrah. Ob zaključku prireditve so dijaki zaprisegli, s čimer so postali »polnopravni člani« dijaškega doma. Bilo je zabavno in veselo. Helena Čandrlić in Alina Kajba

PORTOROŽ 2019

Del dijakov 4. A in 4. B je obveznosti 3. ure športne vzgoje opravilo v Portorožu.

SPREJEM NOVINCEV 2019

V četrtek, 5. septembra, ko so tudi letošnji maturanti začeli s poukom, so pripravili sprejem novincev. Dijaki 1. letnika so zapeli himno šole, pomerili so se v kvizu z zanimivimi vprašanji in nalivanju vode v plastenko brez uporabe rok ter zaplesali sirtaki. Po uspešno opravljenih nalogah so zaprisegli in tako 'uradno' postali polnopravni člani Dijaške skupnosti ŠCRS.

MATURANTSKA EKSKURZIJA PO GRČIJI 2019

Dijaki 4. A in 4. B so potovali po Grčiji.

MATURANTSKA EKSKURZIJA PO ITALIJI 2019

Dijaki 4. C in 4. D so se na maturantsko ekskurzijo odpravili v Italijo.

Dostopnost