MEPI – Mednarodno priznanje za mlade

mepi_logo_newV šolskem letu 2016/17 se je Šolski center Rogaška Slatina vključil v program MEPI – mednarodno priznanje za mlade, v okviru katerega si mladi zastavijo osebne izzive in dosegajo osebne dosežke. MEPI mlade oblikuje in opremi s potrebnimi veščinami, znanjem in spretnostmi za uspešno osebno in poklicno življenje. Zasnova programa temelji na osebnem (individualnem) izzivu. Mladim predstavlja netekmovalen program prostovoljnih, športnih, kulturnih, intelektualnih in avanturističnih dejavnosti, ki spodbujajo osebno odkrivanje in rast, samozaupanje, vztrajnost, odgovornost do samega sebe in skupnosti.

Sestoji iz štirih področij (prostovoljno delo, odprava, veščine in rekreativni šport) na treh stopnjah (bron, srebro, zlato). Merilo za pridobitev priznanja je izboljšanje sposobnosti udeleženca, doseženo z njegovo vztrajnostjo. Vsak napreduje po lastnih zmožnostih in tekmuje le sam s seboj, opravljene dejavnosti si zapisuje v indeks dosežkov.

MEPI se v Sloveniji in po svetu uporablja kot referenca pri nadaljnjem šolanju oz. pri iskanju zaposlitve. Ob izpolnitvi vseh zastavljenih zahtev posameznik pridobi značko in potrdilo kot priznanje za svoj angažma in pomenljive dosežke. Najvišja priznanja podeljuje častni pokrovitelj programa predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

V šol. letu 2022/23 bomo projekt izvajali v primeru zadostnega števila dijakov.

Mentorica: Klavdija Zver

Vodja odprave: Jasmina Hrnec

Prejem licence MEPI

Podelitev bronastih MEPI priznanj (december 2021)

Dostopnost