Tehniški dnevi

obeski

 

Spoštovani učitelji kemije, fizike in tehnike,

Šolski center Rogaška Slatina je edina šola v Sloveniji, ki izobražuje v programih tehnik optik in tehnik steklarstva. Imamo več kot 70-letno tradicijo v izobraževanju, smo odprti, prilagodljivi in imamo znanje, ki ga drugi nimajo – področje stekla res dobro poznamo.

Zato za učence osnovnih šol organiziramo TEHNIŠKE IN NARAVOSLOVNE DNEVE z naslovom STEKLO – ČUDEŽNA SNOV.

 

V delavnicah so učenci vseskozi dejavni: spoznajo postopek peskanja stekla in oblikovanja stekla nad odprtim plamenom. Preizkusijo se v izdelavi obeskov za verižice s fuzijo in v poslikavi stekla – kar izdelajo, vzamejo s seboj kot lastni izdelek. Spoznajo še kemijske značilnosti stekla in zgodovino njegovega razvoja, pa tudi uporabo optičnega stekla in izdelavo očal. Dokončen program tehniškega in naravoslovnega dne oblikujemo v skladu s cilji, ki jih želite doseči vi. Obisk in ogled naše šole lahko na vašo željo nadgradimo še z ogledom pihanja stekla v svetovno uveljavljenem podjetju Steklarna Rogaška.

Izkušnje kažejo, da osnovnošolci tako pripravljene vsebine sprejemajo z zanimanjem, zato vas vabimo, da tehniški oz. naravoslovni dan za svoje učence organizirate v sodelovanju z nami. Pokličite nas (03 818 20 78) ali nam pišite (andreja.novak@scrs.si) in dogovorili se bomo za termin ter dokončno podobo tehniškega oz. naravoslovnega dne za vaše učence. Zaradi precejšnjega zanimanja vas vabimo k čim prejšnji rezervaciji termina.

 

Katalog delavnic, ki jih pomujamo, si lahko ogledate na povezavi tukaj (Klik!).

 

Koordinatorica tehniških dni

Andreja Novak

 

prstani   jabolko
plamen 1   mozaik
 

Dostopnost