Medgeneracijska likovna kolonija

Medgeneracijska likovna kolonija

Prvo Medgeneracijsko likovno kolonijo smo izvedli v šolskem letu 2014/2015. Rdeča nit projekta je bila medgeneracijsko sodelovanje in tako smo tudi poimenovali likovno kolonijo. Z različnimi priložnostmi v življenju ustvarjamo medgeneracijske vezi. Mi smo se povezali z Društvom ljubiteljskih slikarjev Mavrica iz Rogaške Slatine, ki so nas pri naši ideji podprli in preživeli z nami lep dopoldan v znamenju druženja različnih generacij in likovnega ustvarjanja na temo Pomlad.

Tudi v šolskem letu 2015/2016 smo projekt nadaljevali v sodelovanju s člani Mavrice, ki so se z veseljem odzvali našemu povabilu. Ustvarjali smo na temo V naravo! Na zabavo! To je zdravo.

V šolskem letu 2016/2017 nas je Javni sklad za kulturne dejavnosti Občine Rogaška Slatina povabil na likovno ustvarjenje v prostorih Mladinskega centra Rogaška Slatina v okviru Tedna ljubiteljske kulture, ki je potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja. Posvečen je bil likovni dejavnosti, kar so obeležili številni dogodki po Sloveniji. Ustvarjali smo skupaj z osnovnošolci in člani Društva ljubiteljskih slikarjev Mavrica iz Rogaške Slatine.

 

Načrt projekta v šolskem letu 2017/2018

Medgeneracijsko likovno kolonijo bomo izvedli v mesecu juniju 2018 na temo, ki jo bomo izbrali na osnovi pobud dijakov.

Povabili bomo dijake in slikarje Društva ljubiteljev likovne ustvarjalnosti Mavrica Rogaška Slatina.

Koordinatorica projekta pripravi razpis teme, zbere prijave in organizira potek kolonije.

 

Vodja projekta

Nataša Šafranko

Galerija fotografij 2016/2017

Galerija fotografij 2015/2016

Galerija fotografij 2014/2015

kolonija

Dela, ki so nastala na likovni koloniji 2016.

Dostopnost