3. ura ŠVZ v Portorožu

Dijaki 3. in 4. letnika gimnazije so del pouka športne vzgoje opravili na športnrm taboru v Portorožu. O dogajanju so zapisali:

Že kar prvi šolski vikend smo se dijaki 4. letnika gimnazije odpravili v Portorož, kjer smo opravili del ur športne vzgoje. Nekateri malo bolj, drugi malo manj utrujeni, vendar vsi dobre volje, smo se 1.septembra po štirih urah pouka z avtobusom odpravili proti slovenski obali. Kljub temu, da nas je med potjo spremljal dež, nas je že ob izstopu z avtobusa na cilju pozdravilo sončno in toplo vreme. Kar takoj smo pričeli z delom. Najprej smo pridobili nekaj teoretičnega znanja s področja reševanja iz vode. Kasneje smo tehnike reševanja preizkusili tudi praktično, pomerili smo pa se tudi v igranju odbojke na mivki. Zvečer smo se sprehodili ob obali in si privoščili sladoled.

Naslednji dan smo se takoj po zajtrku spet odpravili na plažo, kjer smo preživeli zelo pester in razgiban dan. Preizkusili smo se v vožnji z raznimi kanuji, rafti, jadrnicami, supi in pedolini. Pri tem ni manjkalo ne smeha ne zabave. Po večerji se tokrat nismo takoj vrnili v prenočišče, saj je bila na sporedu pomembna tekma za Slovenijo na evropskem košarkarskem prvenstvu. Kljub slabemu in hladnemu vremenu smo vsi navijali za Slovence in se na tak način ogreli. Po odlični in napeti tekmi smo se vrnili v prenočišče in ker je to bil športno obarvan vikend, smo tam pozne večerne ure preživeli v fitnesu in športni dvorani.

Zadnji dan nam vreme ni bilo preveč naklonjeno, vendar nam to zagotovo ni bila ovira. Po jutranjem ogrevanju smo se spet lahko vozili s kanuji, rafti, supi ali pedolini. Dopoldne je prehitro minilo in po kosilu smo že bili na poti nazaj v Rogaško Slatino.

Zadnje sončne poletne dni smo tako preživeli ob obali in se s športnimi aktivnostmi malo sprostili pred začetkom šolskega leta.

Lara Tepeš, 4. b

 

Ni še dobro minil prvi teden pouka, pa smo se ponovno znašli na morju! No, tokrat se nismo ravno sproščali, saj smo se dijaki 3.letnika gimnazije v okviru 3. ure športne vzgoje podali na tridnevni športni tabor v Portorož. Te tri dni smo preživeli dokaj aktivno, saj nas niti občasne plohe niso ustavile. Preizkusili smo se v veslanju, vožnji pedalina, plavanja in drugih vodnih aktivnostih. Po končanih aktivnostih nas je vsak dan v restavraciji Paco pričakal okusen in dokaj obilen obrok, nato pa so sledile vsebine proste izbire, med katerimi je bil na voljo fitnes, igranje biljarda, odbojke, košarke ter potepanje po obali. Tabor si bomo zagotovo zapomnili, eni bolj po športnih dejavnostih, drugi pa morda po vsakodnevni pici!

Manca Posilović, 3. a

Vabljeni k ogledu fotografij v galeriji.

Dostopnost