90 let glažarije v Rogaški

Jubilejna razstava Steklarne Rogaška

V četrtek, 30. 11. 2017, se je v Anini galeriji zgodila svečana otvoritev jubilejne razstave ob 90-letnici delovanja Steklarne Rogaška. Slavnostni govornik je bil prokurist Steklarne Rogaška Jim Walsh, ki je povedal, da se je slatinska steklarna vrsto desetletij razvijala iz generacije v generacijo in da zaposleni še danes s ponosom pripovedujejo, da so tukaj delali že njihovi dedki in pradedki. In to je tisto, kar si g. Walsh želi ohraniti tudi za prihodnje rodove. V preteklih letih je bilo v posodobitev in razvoj vloženih več milijonov evrov, trend vlaganj je načrtovan tudi v prihodnje. Steklarna Rogaška potrebuje mlado delovno silo, zato se veselijo vseh dijakov, ki so že vpisani v program tehnik steklarstva, kakor tudi dijakov, ki se bodo v ta program ali pa v triletni program steklar, ki se bo izvajal v vajeniški obliki, vpisali v prihodnje. G. Walsh se je zahvalil Šolskemu centru Rogaška Slatina za prizadevanja, ki jih šola vlaga v kakovostno izobrazbo bodočega steklarskega kadra. Z ženo Catherine v Rogaški Slatini živita že štiri leta, in ker se tukaj počutita skoraj kot doma, dobro vesta, kaj Steklarna Rogaška pomeni za razvoj kraja in regije.

O steklu in tradiciji stekla je spregovoril tudi g. Jože Rataj, muzejski svetovalec in kustos v Pokrajinskem muzeju Celje, svečan pridih pa sta dogodku pridodali tudi naši dijakinji Zala Plevnik iz 1. a, ki se je predstavila s skladbama Labod in Humoreska, ter Stela Prah iz 3. a, ki je deklamirala pesem z naslovom Bodi steklo.

Razstava, ki prikazuje najpomembnejše izdelke in steklene serije Steklarne Rogaška skozi čas, bo odprta do  28. 1. 2018.

Vabljeni k obisku!

glazarija1     glazarija2

Dostopnost