Bober: srebrno priznanje za Davida

17. januarja 2016 je David Preininger na državnem tekmovanju Bober, ki je potekalo v Ljubljani na Fakulteti za računalništvo in informatiko, osvojil srebrno priznanje. Uvrstil se je na 22. mesto med 54. najboljšimi dijaki iz cele Slovenije, ki so tekmovali na letošnjem državnem tekmovanju.

Bober je mednarodno tekmovanje v računalniškem razmišljanju in pismenosti za osnovnošolce in srednješolce. Njegov namen je povečati zanimanje učencev za računalništvo. Pokazati želi, da računalnik ni le orodje za komuniciranje, brskanje po spletu, urejanje besedil ter poslušanje glasbe in gledanje filmov. Računalnik je neizčrpen vir zanimivi logičnih problemov, zaradi katerih računalnikarju ni nikoli dolgčas.

V tem šolskem letu se je šolskega tekmovanja udeležilo 73 dijakov, v Sloveniji pa je v vseh kategorijah sodelovalo okoli 25000 tekmovalcev, kar uvršča Slovenijo na 2. mesto med 30 državami, ki sodelujejo pri tem tekmovanju.

Bronasta priznanja so na Šolskem centru Rogaška Slatina osvojili še: Marko Tacer, Žan Slivnikar, Vid Flucher, Andrej Belcer, Luka Božak, Jonatan Cencelj, Lara Hrešan, Nikita Pongračič, Alja Povž, Stela Prah, Karel Šipec, Anja Šumlak in Patrik Tabak.

Vsem tekmovalcem, še posebej pa Davidu Preiningerju, iskrene čestitke.

Dostopnost