Božič na ŠCRS

V petek, 23. decembra 2022, se je na šoli na vsakem koraku čutilo vznemirljivo božično vzdušje, saj je bil to zadnji šolski dan v letu 2022. Vsi smo se veselili prihajajočih se praznikov.

Dan smo pričeli s poukom po prilagojenem urniku, po malici pa smo se vsi dijaki z razredničarkami zbrali v svojih matičnih učilnicah. Potekalo je prijetno druženje, igrali smo različne družabne igre, se pogovarjali in zabavali. Nekateri so si pripravili pravcato božično večerjo ali pa so se med seboj obdarovali. Z obiskom nas je presenetil še Božiček, ki ni pozabil na darila. Dijaki prvih letnikov smo dobili šolske puloverje, dijaki ostalih letnikov pa skodelice s šolskim logotipom.

Po koncu druženja smo se gospa ravnateljica, profesorji in drugi delavci šole ter dijaki ob 11. uri zbrali pred šolo, kjer nas je nagovorila podpredsednica Dijaške skupnosti ŠCRS Zoja Goričan. Aljaž in Brina iz 1. c sta nekaj besed namenila državnemu prazniku – dnevu samostojnosti in enotnosti, nato pa se nam je predstavila vokalno-glasbena skupina ŠCRS. Pripravili so kratek božični koncert in nas seveda navdušili. Zbrani smo se lahko okrepčali s čajem in kakavom ter poskusili božično pecivo, za katerega so poskrbeli člani kulinaričnega krožka.

Z nasmehom na obrazu smo vsi dobre volje in polni pričakovanj odšli praznikom naproti.

Špela Petelinšek, 1. c

Dostopnost