Brest Lenarčič se je udeležil Balkanske računalniške olimpijade

Brest Lenarčič, dijak 3. a, se je v lanskem šolskem letu udeležil več tekmovanj s področja računalništva in informatike, med drugim tudi tekmovanja v programiranju, ki ga organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije.

Na podlagi odličnih rezultatov si je priboril možnost sodelovati na izboru za mednarodno računalniško olimpijado v Indoneziji, hkrati pa je bil to tudi izbor za sodelovanje na balkanski računalniški olimpijadi. Ta se je odvijala med 3. in 8. oktobrom v Bukarešti, med štirimi izbranimi dijaki pa je barve naše zastave zastopal tudi Brest.

Mladi so v dveh tekmovalnih dneh vsak dan programirali po pet ur, rešiti pa so morali do štiri računalniške probleme. Prvo uro tekmovanja so lahko znanstvenemu komiteju, ki ga predstavljajo strokovnjaki iz celotne Evrope, predložili še dodatna vprašanja, na katera so lahko člani odgovorili z »Da«, »Ne«, ali »Brez komentarja«. Potem se je tekmovanje začelo zares. Na koncu dneva je moral vsak tekmovalec predstaviti svoje rešitve komisiji.

Brestu za sodelovanje na olimpijadi iskreno čestitamo. Povedal je, da je s svojim dosežkom tudi sam zadovoljen, saj je bila to njegova prva udeležba na tekmovanjih s področja računalništva v takšnem obsegu.

Upamo samo, da mu je izkušnja dala zagon in veselje za še nadaljnje udejstvovanje pri programiranju ter računalništvu nasploh.

Čestitke, Brest!

Mentor:
Jože Vajdič, prof.

Brestu in njegovemu mentorju čestitamo tudi zaposleni in vodstvo ŠCRS!

Na fotografiji je Brest Lenarčič na državnem tekmovanju s področja računalništva spomladi 2022. Foto: arhiv ŠCRS.

Dostopnost