Buon giorno, Italia!

Ali: (Žurersko) potepanje maturantov ŠCRS po Italiji

V ponedeljek, 24. avgusta, smo se v poznih nočnih (ali zgodnjih jutranjih?) urah vkrcali na avtobus, ki nas je popeljal našemu cilju naproti. Nihče ni natanko vedel, kaj pričakovati, vsi pa smo prišli z istimi željami – po zabavi, dobri družbi in spoznavanju edinstvene italijanske kulture.

plaza

Po kar nekaj urah vožnje smo prispeli v Ravenno, kjer smo si ogledali čudovito dvorno cerkev San Vitale, ki slovi predvsem po svojih mozaičnih podobah. Že naslednji cilj je bil naš hotel Tamanco v Riminiju, kjer pa se res nismo zadržali dolgo. Čim hitreje smo namreč hoteli na plažo in nato tam ostali do večera. Po večerji smo se pripravili na odhod v nočno življenje, natančneje v diskoteko Carnaby, kjer smo se lahko preizkušali v petju karaok in obvladanju plesnih korakov. Ob vrnitvi v hotel smo običajno kar popadali v postelje.

sanmarino

San Marino

Naslednji dan smo se odpravili v žepno državico San Marino. Po zanimivem kratkem ogledu smo dobili nekaj časa zase, da smo si lahko ogledali številne trgovinice in začutili vzdušje te majhne edinstvene državice. Popoldne nam je naš animator Aljaž pripravil vrsto šaljivih iger, ki niso zabavale samo nas, ampak tudi druge turiste na plaži. Po večerji v hotelu pa zopet žur v diskoteki Carnaby.

Sreda je pomenila za marsikoga vrhunec našega maturanca. Odpeljali smo se namreč v Mirabilandio, ki je drugi največji zabaviščni park v Italiji. Sončenje, kopanje, različne atrakcije v parku … Dan je hitro minil Ker so nas vse aktivnosti dodobra izmučile, se nas je večina odločila, da večer raje namenimo spoznavanju Riminija, tisti najbolj vzdržljivi pa so se ponovno odpravili v diskoteko.

Naslednji dan smo se zapeljali v sam center Riminija in izvedeli več o zgodovini mesta. Popoldne še zadnjič na plažo, zvečer pa nas je čakala še zadnja noč maturanca, ki smo jo nameravali izkoristiti »na polno«. Mislim, da nam jo je uspelo!

imolaV petek zjutraj smo se poslovili od Riminija. Odpeljali smo se proti Imoli, kjer smo si ogledali tamkajšnje dirkališče. Čakal nas je še muzej sladoleda v Bologni in potrdimo lahko, da je njihov »gelato« res izvrsten. Nato pa nam je ostala le še pot domov.

Mislim, da lahko v imenu vseh rečem, da je maturantska ekskurzija uspela in bo vsem (tudi spremljevalcem) ostala v lepem spominu. Hvala vsem za ogromno pozitivne mladostne energije – ravno zaradi nje bo naš maturanc ostal najboljši in nepozaben.

Urška Jeranko

Vabljeni k ogledu fotografij v galeriji tukaj.

Dostopnost