Cankar v stripu

V ponedeljek, 22. novembra, smo imeli dijaki 3. c in 3. d delavnico Cankar v stripu. Obiskali sta nas dve igralki iz Slovenskega gledališkega inštituta.

Najprej smo se pogovorili o delu v skupinah, kaj je nam pomembno in kaj nas moti, nato pa še o gledališču. Nekaj besed smo spregovorili o Cankarju, nakar so se trije dijaki preizkusili v improvizaciji in skupaj sestavili ljubezensko pismo Cankarju, tako da je vsak lahko povedal le eno besedo. Odigrali smo tudi intervju med Cankarjem in ravnateljem takratnega ljubljanskega gledališča, ki sta se pogovarjala, zakaj nočejo igrati Cankarjevih Hlapcev. Ko so se za to končno odločili v nekem drugem gledališču, pa smo zaigrali še intervju na televiziji. Sledila je še ena delavnica, na kateri smo se pogovarjali in primerjali trenutno situacijo v Sloveniji in situacijo v času Cankarjevega življenja.

Ko smo bili dodobra gledališko ogreti, smo v skupinah obravnavali Hlapce v stripu. Bil je zelo zanimiv dan in naučili smo se veliko novega o Cankarju, Hlapcih in življenju v obdobju Cankarja.

Hana Anderlič, 3. c

Dostopnost