Čili, med, čili vino in še kaj

Za nami je 2. okrogla miza v sklopu projekta ‘Kako preprosto je reči: Ne vem!’ na temo Inovatorstva, ki se je odvijala v četrtek, 11. 1. 2017, v prostorih Šolskega centra Rogaška Slatina. Tokratna okrogla miza je bila namenjena predvsem dijakom 2. letnikov, pridružila se nam je tudi predstavnica knjižnice Rogaška Slatina, ga. Nataša Koražija.

Naš gost je bil tokrat Matic Vizjak, mladi inovator in kmetovalec s kmetije Vizjak iz Šmarja pri Jelšah, ki je sooblikoval pogovor, poln pozitivne energije in motivacijskih besed. Dotaknili smo se posameznih Matičevih inovacij, med katerimi je zagotovo potrebno izpostaviti njegovo čili vino, ki mu je leta 2017 prineslo kar 3 odličja (eno zlato in dve srebrni) na enem izmed najprestižnejših tekmovanj vinarjev na svetu v New Yorku. Seveda pa ne smemo pozabiti na njegove čili omake, ki jih je moč zaslediti v mnogih restavracijah, in pa poseben, kremni med s priokusom kakava, vanilje, čilija, cimeta …

Okroglo mizo smo zaključili s sladko-pekočo pokušino raznih omak in medov kmetije Vizjak. Toliko dobrega vzdušja in pozitivne energije, kot je bilo doseženega tokrat s prepričljivim in neposrednim nastopom našega gosta, naša ekipa voditeljev doslej še ni doživela. Okroglo mizo si bomo zagotovo zapomnili po odličnem pogovoru, pa po pekočem čiliju!

Manca Posilović

 

Tokratna okrogla miza je pustila pečat tako na vseh poslušalcih kot na voditeljih. Mislim, da govorim v imenu vsakega navzočega, ko rečem, da se bo ta dogodek še dolgo vrtel v naših glavah. Ves večer je naš gost Matic Vizjak z navdušenjem govoril tako o svojem delu kot o svoji življenjski zgodbi. Z energičnim in doživetim pripovedovanjem nas je popeljal na popotovanje po celem svetu, od Singapurja pa do nam bližnjega Šmarja pri Jelšah. Lahko bi se reklo, da smo okusili kanček drugačnega življenja, z vsako besedo pa smo želeli slišati več!

Sporočilo pogovora, ki ga je Matic delil z nami, je bilo: “Le tanka meja je med človekom, ki celo življenje o nečem le sanja, in tistim, ki svoje sanje uresniči. Vaša prihodnost je odvisna od odločitev, ki jih sprejemate sami, ne bojte se tvegati!” Za konec smo bili deležni še sladko-pekoče harmonije medu in čilija …

Špela Došler

Vabljeni k ogledu fotografij v galeriji.

Dostopnost