Debatno tekmovanje v Litiji

V soboto, 19. 11. 2016, smo se debaterji Šolskega centra Rogaška Slatina ponovno preizkusili na tekmovanju, ki je tokrat potekalo v Litiji v sklopu državnega turnirja na temo »Mediji s poročanjem o terorističnih napadih naredijo več škode kot koristi«.

Tokrat smo se tekmovanja udeležili kar z dvema ekipama. Ekipo Rogaška Slatina 1 smo sestavljale Zala Vipotnik, Lori Šramel Čebular in Lana Dragovan, ekipo Rogaška Slatina 2 pa so zastopali Jaka Turk, Karel Šipec in Ela Tišma. Tokrat je tekmovanje potekalo v angleščini in slovenščini. Mi smo se udeležili kar slovenskega dela, saj je bilo to šele naše drugo tekmovanje. Tudi tokrat smo trditev za tretjo debato dobili šele na tekmovanju in po eni uri priprave debatirali v tako imenovanem »impromptu« delu tekmovanja.

Res je, da smo proti drugim ekipam še nekoliko neizkušeni, a rezultati tega vsekakor ne razkrivajo. Ekipa Rogaška Slatina 1 se je namreč uvrstila kar na 7. mesto, prav tako sem si v skupnem seštevku vseh debaterjev 7. mesto zagotovila tudi najboljša govorka ekipe in tokratne odprave šole, Zala Vipotnik. Na 16. mestu mi je sledila Lori Šramel Čebular, Lana Dragovan pa je bila 28. Druga naša ekipa je v ekipni konkurenci zasedla 10. mesto, od govorcev ekipe se je najbolje odrezal Jaka Turk na 35. mestu, za njim Karel Šipec na 39. in Ela Tišma na 42. S tem smo potrdili, da se kljub majhnosti naše šole lahko merimo tudi s takšnimi ekipami, ki debatirajo že več let in jim tudi konkuriramo. Najpomembneje pa je, da smo se ob tem še zabavali.

Zala Vipotnik, 2. A

Dostopnost