Dijaki 1. letnikov so se spoznavali

V sredo, 10. septembra, smo imeli vsi dijaki prvih letnikov spoznavni dan, med katerim smo preživeli nekaj zabavnih ur, se bolj zbližali in se spoznali – še posebej s pomočjo igre, ki se imenuje Skriti prijatelj.

Zjutraj smo se zbrali in razdelili v 4 mešane skupine. Vsaka skupina je isto uro počela nekaj drugega. Najprej smo spoznali poklic optika; vsi dijaki v skupini smo se tudi preizkusili v izdelovanju očal, ki smo jih narisali na papir, nato pa izrezali papirnato šablono. Drugo uro smo pokazali, kakšne so naše umetniške sposobnosti; narisali smo svojo roko, jo osenčili in sliko dopolniti z raznimi podrobnostmi. Naše risbe rok simbolizirajo pripadnost ŠCRS-ju. Pri naslednji uri smo bili bolj fizično aktivni. Pozdravili smo se na različne načine, postavili poligone ter v naše grbe vrisali tisto, kar nam največ pomeni. Sledila je delavnica geografije, pri kateri smo se spoprijeli s kompasom ter raznimi merili na zemljevidih, prav tako pa smo merili tudi naklon. Na koncu smo sodelovali še pri uri zgodovine. Tam smo spoznali, kako je bila Rogaška Slatina sploh odkrita, izvedeli smo več o legendi o krilatem konju Pegazu in o pomembnih stavbah.

Za vse teme smo naredili tudi plakate, ki smo jih predstavili v razredu in potem razobesili po šoli.

Razkrili smo tudi svoje skrite prijatelje in jim povedali njihove pozitivne lastnosti. Tako se je dan počasi zaključil, mi pa smo odnesli veliko lepih izkušenj, novih informacij in predvsem novih prijateljev.

Lori in Sara, 1. a

Fotografije v galeriji TUKAJ.

Dostopnost