Dijaki 2. A in 2. B raziskovali na naravoslovno – športnem taboru

Pripravljeni na vse vremenske pogoje smo dijaki 2. A in 2. B v petek,  22. 4. 2016, odrinili na dvodnevni tabor v Žabljek pri Slovenski Bistrici. Prijetno presenečeni nad okolico gostišča Iršič, v katerem smo prenočili, smo takoj pričeli z delavnicami, vezanimi na kemijo, biologijo in športno vzgojo. Sonce nas je grelo medtem, ko smo pohajkovali po bližnjem gozdu, travnikih in ob ribniku, obdanem z ribiči.

Pri kemijski delavnici smo se kot posebni detektivi pripravili na raziskovanje okoliške vode in prsti. Vzorcem, ki smo jih poiskali, smo določali prisotnost ionov ter izmerili njihov pH.

Merjenje temperature, svetlosti in prepoznavanje rastlin na določenih mestih v okolici gostišča so bili le nekatere od zanimivosti biološke delavnice. Pri športni delavnici pa smo v nasprotju s pričakovanji preizkušali svoj občutek za čas ter kako dobro lahko delujemo kot skupina in najdemo igrišče.

Seveda smo imeli tudi dovolj prostega časa, ki smo ga preživeli na otroških igralih ali na katerem izmed mnogih igrišč.

Tabor je odlično uspel, saj smo kljub strahu pred dežjem vse aktivnosti opravili ob prisotnosti prijaznih sončnih žarkov.

Zapisali: Nika Očko in Valentina Bek, 2. B

Vabljeni k ogledu fotografij v galeriji.

tabor_2ab_2016_036

Dostopnost