Dijaki 3. c na praksi na Dunaju – dopolnjeno

Dijaki 3. letnika programa tehnik optik so od ponedeljka, 19. januarja, na praktičnem usposabljanju pri delodajalcu (PUD). Za pet dijakov pa je letošnji PUD nekaj čisto posebnega, saj so v okviru projekta Erasmus+ odšli na prakso v optike na Dunaj. Tja so odpotovali Jan Brumen, Petra Drinovec, Niki Hrepevnik, Mitja Marguč in Zala Urbanija. Prve dni jih spremlja tudi mentorica, učiteljica praktičnega pouka Branka Kovačič.

V prvih dneh so nekaj prostega časa namenili raziskovanju avstrijske prestolnice. Za njimi pa je tudi že prvi dan prakse. Jan Brumen je o prvih vtisih povedal: “Odličen začetek prakse v tujini, proti našim pričakovanjem. Z mentorji smo se ujeli ter se odlicno razumemo in doplnjujemo. Že prvi dan smo delali na polno ter pokazali svoje znanje in izkušnje, ki so po mnenju mentorjev vrhunske.”

Prispevek bomo sproti dopolnjevali z javljanji naših dijakov z Dunaja.

Dodano 22. 1. 2015:

Mitja Marguč piše: “Današnja praksa je minila odlično. Naučili smo se veliko novih stvari, od enostavnega brušenja optičnih stekel do bolj zapletene izdelave acetatnega okvirja. Čisto smo se že vživeli v mesto, postali smo že del njega. Komaj čakamo jutrijšnje prakse, da se naucimo še več.”

Dodano 25. 1. 2015:

Oglasila sta se Zala Urbanija in Niki Hrepevnik: “Pri praktičnem usposabljanju sva bila že od samega začetka zelo zaposlena in sva ves čas dobivala nove naloge. Naučila sva se veliko novih stvari ter tudi izboljšala najino znanje nemškega jezika. Večino časa sva delala v delavnici, vmes pa nama je najin šef tudi pokazal, kako izmeri podatke strank ter naroči in izdela očala. Že sedaj imava velika pričakovanja in se veseliva dela v optiki.”

Dodano 1. 2. 2015:

Jan Brumen sporoča: “Prakso obiskujem sedaj že 2 tedna. V tem času sem se naučil veliko in spoznal, kako poteka poslovanje in delo optika v Avstriji. Ugotovil sem, da tudi tukaj pridejo dnevi, ko strank ni nikjer in samo čakaš ter prosiš, da bo vstopil nekdo, ki ga boš lahko postregel in mu pomagal. S šefom sva se odlično ujela in sodelujeva ter si pomagava. Naučil me je tudi nekaj o refrakciji, česar sem zelo vesel, saj je to znanje, ki ga ne moreš pridobiti vsepovsod. Življenje tukaj uživam na polno in priznati moram, da bo ob koncu prihajajočega tedna težko zapustit Dunaj.”

Vabljeni k ogledu fotografij v dopolnjeni fotogaleriji.

Dostopnost