Dijaki tehnika steklarstva na PUD-u na Irskem

V nedeljo, 6. 10. 2019, smo se trije dijaki 4. d skupaj z ravnateljico odpravili na 3-urno letalsko vožnjo proti Dublinu zaradi tritedenskega praktičnega usposabljanja preko programa Erasmus+. Dublinsko letališče je res veliko, a težav z znajdenjem nismo imeli. Ko smo še po treh urah avtobusne vožnje prispeli v Waterford, smo si ogledali mesto ter »omastili brk«. Bili smo zelo presenečeni nad prijaznostjo domačinov in nad neverjetnim okusom »cheesecake« s priokusom karamele.

V ponedeljek, 7. 10. 2019, smo se napotili proti tovarni House of Waterford Crystal na sestanek s Tonyjem1 in Tonyjem2, ki sta nam razkazala steklarno in potek proizvodnje ter nas seznanila z mentorji. Presenečeno smo opazovali njihov način dela, še zlasti nas je pritegnilo ustvarjanje unikatnih izdelkov. Marka so pihalci nemudoma sprejeli za svojega, Alina in Helena pa sva dobili vsaka svoje »partizansko« ime, saj so Irci imeli nemalo težav z izgovarjanjem najinih originalnih imen. Da o imenu naše ravnateljice sploh ne govorimo! Po ogledu steklarne je sledil »tea/coffee break«, nato pa smo se napotili na svoja delovna mesta, kjer smo že prvi dan mentorje impresionirali z našimi veščinami.

Zelene pozdrave z Irske pošiljamo   
Marko Maček
Alina Kajba – Bridget
Helena Čandrlić – Mary
Ga. Dubravka Berc Prah – Duby

Dodano 16. 10. 2019:
V soboto, 13. 10., so dijaki in njihova spremljevalka odkrivali lepote irske obale od Tramora do Dungervana. Obiskali so mesto Cobh, ki je Titanicova zadnja postaja, preden je dokončno odrinil proti New Yorku, zato so tam obiskali interaktivni muzej, imenovan Titanic Experience.

[Not a valid template]
Dostopnost