Dijaška izmenjava na Koroškem

V sredo, 24. 4. 2024, smo se dijaki drugega letnika gimnazije v jutranjih urah odpravili na Koroško, natančneje na Ravne na Koroškem. Dolga in deževna pot je v dobri družbi hitro minila.

Z uvodnim kulturnim programom, v katerem se je s krajšim prispevkom predstavila tudi gledališka skupina, so nas sprejeli dijaki 2. letnika Gimnazije Ravne, ki so nas pred kratkim obiskali na ŠCRS. Sledil je ogled mesta, ki je znano predvsem po jeklarski tradiciji in kipih forma vive, ki jih lahko občudujemo na številnih kotičkih v okolici šole ter v mestu. Tako smo spoznali nekaj o zgodovini Raven ter občudovali kipe domačih in tujih umetnikov.

Po kosilu smo se po skupinah odpravili v učilnice in vsi skupaj ustvarjali v delavnicah. V prvi delavnici smo dijaki ustvarjali iz lego kock, druga pa je bila bolj glasbeno in slovenistično obarvana, saj smo iskali narečne besede v slovenskih pesmih.

Po skupnem fotografiranju smo se poslovili od koroških vrstnikov in se odpravili domov. Veseli nas, da smo sodelovali v tej dijaški izmenjavi, saj smo spoznali nove prijatelje, se družili in se imeli ‘fajn’, spoznali pa smo tudi zanimiv košček Koroške.

Mitja Kuraj, 2. bš

Dostopnost