Dobrodelni koncert dijaške skupnosti ŠCRS

V četrtek, 22. novembra 2018, se je odvil že 6. dobrodelni koncert Dijaške skupnosti ŠCRS. Začel se je ob 18. uri v Kulturnem centru Rogaška Slatina.

Na odru se je zvrstilo deset nastopajočih; kot prva je nastopila vokalna skupina ŠCRS s himno in malo kasneje še s pesmijo Just the way you are. Kljub temu, da v njej sodeluje le dvanajst dijakov, so odpeli z odliko. Naslednji se je na odru predstavil Kvartet Pušeljc, ki je publiko prepričal s svojo avtorsko pesmijo Draga moja. Katja Zgojznik je zapela umirjeno skladbo Gravity, Zala Vipotnik pa zasanjano in malce ljubezensko Dream a little dream of me. Obe pesmi sta sicer nežni, a nosita lepo sporočilo. Kot naslednje gostje so nastopile Pegazove muze, ki so zapele tri pesmi: Best day of my life, Sredi zvezd in Stand by me. Njihov nastop je bil suveren in zvenele so odlično. Nato je za klavir sedel mladi virtuoz Matija Drofenik in nam zaigral dve koncertni etidi Franza Liszta. Publika je bila navdušena nad njegovo izvedbo in se kar ni mogla načuditi spretnemu preigravanju prstov po črnih in belih tipkah. Za njim je na oder stopila Špela Došler, ki je ob kitarski spremljavi Luke Turka zapela pesem I say a little prayer in nas s svojim prodornim glasom ponesla v malce drugačne ritme in melodije. S pesmijo Klinka in Zagorci smo ljudi pravi so se predstavili trije dijaki iz 3. D z razrednikom Borisom Pokornom in dokazali, da imamo na ŠCRS tudi prave »razredne glasbene skupine«. Gostja Špela Šket si je za nastop izbrala pesmi skupine Papir Nič mi ni in 2010 ter ju zapela ob klavirski spremljavi Matije Drofenika. Sporočilnost obeh pesmi je na marsikoga naredila globok vtis. Za piko na i so poskrbeli trije Celjani iz glasbene skupine Tooth in the Sky in zapeli avtorske skladbe Hočem, Naj ti bo useen in Don’t wanna be with you. Z njimi so dodobra razgreli občinstvo. Seveda pa ne smemo pozabiti na povezovalca Matica in Emo iz prvega letnika, ki sta svojo vlogo opravila odlično in nas med točkami tudi nasmejala.

Izkupiček koncerta je bil v celoti namenjen šolskemu skladu za socialno šibke dijake. Dijaki si želimo, da bi dogodek ostal tradicionalen in da bi v naslednjem letu privabil še več obiskovalcev.

Tjaša Boršić in Pia Turk, 2. a

[Not a valid template]
Dostopnost