Dobrodelni koncert Glasba je moj jezik

Z Dijaško skupnostjo Šolskega centra Rogaška Slatina nam je letos (po nekajletnem premoru) uspelo izpeljati že osmi tradicionalni dobrodelni koncert. Letos smo ga pripravili pod naslovom Glasba je moj jezik. V četrtek, 30. marca 2023, smo se ob 18. uri v Kulturnem centru Rogaška Slatina zbrali nastopajoči in publika, med katero ni manjkalo staršev, dijakov, profesorjev in ostalih gostov. Pod mentorstvom profesorice Ane Ferk smo se dijaki na dobrodelni koncert pripravljali že nekaj mesecev.

Nastopili so sedaj že poznani in tudi povsem na novo odkriti glasbeni talenti naše šole: Brest Lenarčič, Zoja Goričan, Blažka Cmerešek, Staš Čoh, Karla Miklaužić, Rok Armič, Tomaž Režek, Ela Novak, Matic Tacer in Vokalno-glasbena skupina ŠCRS. Svoj delež k dobrodelnemu koncertu pa so dodali še domačini Barni band, ki so se predstavili s kar tremi avtorskimi skladbami, ženska vokalna skupina Pegazove muze in bivši dijak šole Tine Pirš.

Dogodek sta povezovali Tara Zupan in Sara Viktoria Novak, ki sta na oder povabili tudi predsednico Dijaške skupnosti ŠCRS Elo Novak in predsednico Šolskega sklada ŠCRS profesorico Matejo Jagodič. Prostovoljni prispevki in denar, ki smo ga zbrali s prodanimi vstopnicami, je namreč namenjen šolskemu skladu. Le-ta podpira delovanje naše skupnosti, nam, dijakom, pa v finančnem smislu omogoča zadeve, ki niso podprte iz državnega proračuna, na primer nakup nadstandardne opreme, sofinanciranje različnih dejavnosti, pomoč socialno šibkim dijakom …

Preživeli smo lep večer, napolnjen z ljubeznijo do glasbe. S koncertom pa smo znova dokazali, da znamo stopiti skupaj za dober namen. Hvala vsem, ki ste kakorkoli pomagali in nas podprli.

Ela Novak, 3. a

Dostopnost