Državno srečanje mladih raziskovalcev: srebro za Lano in Elmo!

V ponedeljek, 15. maja 2023, sva se udeležili 57. Državnega srečanja mladih raziskovalcev Slovenije. Okoli sedme ure zjutraj smo se z mentorico prof. Ivo Štukelj odpeljale proti Gimnaziji Murska Sobota in Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota. Najprej smo se prijavile, nato pa nas je pričakal uvodni nagovor in zabaven nastop šolskega benda, ki nas je pozdravil s pesmijo Come as you are – Nirvana.

Sledile so predstavitve raziskovalnih nalog, ki so jih pripravili osnovnošolci. V tem času smo z mentorico povadile najin zagovor, se sprehodile po Murski Soboti in se okrepčale z odličnim kosilom. Nato pa je napočil čas zagovorov srednješolskih nalog. Med zadnjimi sva predstavili svojo raziskovalno nalogo z naslovom Prisotnost FOMO pri srednješolcih. Po 14. uri je sledila razglasitev rezultatov in podelitev priznanj ter sovic. Za svojo raziskovalno nalogo sva prejeli srebrno sovico, ki sva je bili zelo veseli. Hitro pa so se nama porajale ideje, kaj vse bi na tem področju še lahko raziskovali in kako bi lahko nalogo naslednje leto morda tudi nadgradili. Polne čudovitih vtisov smo se odpravile nazaj proti Rogaški Slatini.

Zdi se nama super, da sva doživeli takšno izkušnjo in upava, da jo v prihodnje zopet doživiva.

Elma Kalajdži in Lana Očko, 3. a

Dodano:
Lani in Elmi za kreativnost, vztrajnost in odličen uspeh ter njuni mentorici, profesorici Ivi Štukelj, iskreno čestitamo! 
Kolektiv ŠCRS

Dostopnost