Ekskurzija zgodovinarjev 4. letnika v Ljubljano

V sredo, 30. septembra, smo se maturanti “zgodovinarji” odpravili v Ljubljano z namenom, da pridobimo potrebne točke za interni del mature iz zgodovine.

Naša prva postojanka v Ljubljani je bila v Muzeju novejše zgodovine, v katerem smo preživeli dopoldne. Najprej smo si med vodenim ogledom razstave Slovenci v 20. stoletju zgodovino naših prednikov ogledali po časovnih obdobjih. Po končanem ogledu so potekale delavnice. Snov Slovenci v 20. stoletju smo obdelali po obdobjih. Vsak je znotraj obdobja dobil temo, jo preučil in jo predstavil sošolcem.

Po končanih delavnicah smo se podali v središče Ljubljane, kjer smo se po krajšem odmoru za kosilo sprehodili po središču prestolnice. Pot nas je čez Tromostovje in Plečnikove stojnice vodila do vznožja Ljubljanskega gradu, do koder smo se z vzpenjačo popeljali na grad. Tam smo bili priča vodenemu ogledu pod imenom Časovni stroj. Skozi odigrane dialoge smo na šestih postajah gradu spoznali vse od rimskega zasedanja takratne Emone do danes.

Ekskurzija je bila za nas dijake zelo zanimiva in koristna. Prepričana sem, da nam bo pridobljeno znanje na maturi še v veliko pomoč.

Nika Bele

Vabljeni k ogledu fotografij v galeriji.

Dostopnost