Erasmus+ – mobilnost učiteljev

erasmusplus3. junija 2018 sva se učiteljica fizike in strokovnih predmetov Zdenka Petelinšek in učiteljica tujih jezikov in strokovne terminologije v programu tehnik optik Bernarda Leva v okviru projekta Erasmus+ odpravili na enotedensko mobilnost na šolo Tiroler Fachberufsschule für Fotografie, Optik und Hörakustik v mesto Hall in Tirol v Avstriji.

prvi-pogled-na-soloŽe prvi dan so nama na šoli dobrodošlico izkazali z napisom na e-tabli pri glavnem vhodu, direktor šole gospod Markus Rainer pa nama je razkazal šolske prostore in dijaški dom ter naju seznanil z vrstami izobraževalnih programov in organizacijo pouka na šoli. Sistem izobraževanja za optika se razlikuje od slovenskega, saj so avstrijski dijaki letno le 10 tednov v šoli in imajo vsak dan, razen v petek, deset ur pouka.

pri-pouku-informatikeVsak dan sva bili prisotni pri različnih urah pouka, tako pri splošnih in strokovnih predmetih kot tudi pri praktičnih in laboratorijskih vajah. Projekt mobilnosti nama je omogočil strokovno in osebnostno rast, saj sva spoznali nove metode poučevanja, delo s sodobno tehnologijo, aparaturami in programi, hkrati pa naju je medkulturno ozaveščal in spodbujal nadgradnjo ključnih kompetenc.

Zdenka Petelinšek in Bernarda Leva

 

 

na-znameniti-skakalnici-nad-innsbruckom     pogled-na-innsbruck-z-vrha-skakalnice     spoznavanje-innsbrucka-z-direktorjem-sole

 

Dostopnost