Geografi nabirali znanje v Logarski dolini

V petek, 25. septembra, smo se dijaki Šolskega centra Rogaška Slatina, ki smo se odločili, da se bomo na maturi spopadli GEO_Logarska_2015_001z geografijo, odpravili na terenske vaje v Logarsko dolino.

Okoli pol osmih zjutraj smo potovalne torbe in nahrbtnike naložili v kombi in se odpeljali prvemu cilju naproti. To je bila Snežna jama, ki je najvišje ležeča jama v Sloveniji. Vanjo smo se morali spustiti po (strah vzbujajočih) »stopnicah«, nato pa je sledil še vodeni ogled jame. Vodnik nas je na koncu presenetil celo z igranjem na kapnike. Sledila je pot do Planinskega doma v Logarski dolini, kjer smo se najprej dobro najedli, nato pa se kljub rahlemu dežju odpravili na teren. Merili smo hitrost toka Črne, opazovali rastje in preučevali prst. Delali smo preudarno in zavzeto – nekateri smo morali namreč obuti gumijaste škornje in skočiti v Črno. Po nekaj urah »trdega dela« smo se odpravili nazaj v dom, rešili še nekaj vaj in povečerjali.GEO_Logarska_2015_002 Naslednji dan so nas čakali še ogledi slapa Rinka, GEO_Logarska_2015_005slapišča Palenk, sotočje Črne in Jezere v reko Savinjo, izvir Kamniške Bistrice in pa seveda paintball na Kraljevem hribu. Opremljeni z novimi znanji smo se proti večeru vrnili domov.

Naše terenske vaje so minile v sproščenem vzdušju, za kar se moramo zahvaliti predvsem našima spremljevalkama, ge. Alenki Virant in ge. Nataši Šafranko. Uspelo nam je združiti zabavno s koristnim – imeli smo se »fajn« ob nabiranju točk za maturo.

Urška Jeranko, 4. b

 

GEO_Logarska_2015_007

Dostopnost