Glasbeniki ŠCRS na koncertu Perpetuum Jazzile

V soboto, 12. 11. 2022, smo se člani šolske glasbene in vokalne skupine odpravili na nagradni koncert Perpetuum Jazzile. Obisk tega nepozabnega koncerta smo si dijaki prislužili s predanim delom v lanskem šolskem letu in kot motivacijo za delo v prihodnje. 

Ko smo prispeli v celjsko dvorano Golovec, so bili že skoraj vsi sedeži zasedeni in publika je že nestrpno čakala, da se koncert začne. Vzdušje med koncertom je bilo neverjetno, polno pozitivne energije. Poslušali smo  svetovne uspešnice ABBE, Queenov,  Michaela Jacksona in mnogo drugih. Bogat repertoar Perpetuum Jazzile je vključeval tudi aranžmaje vsem znanih slovenskih klasik. Na koncu pa smo le dočakali še njihov največji hit – Africa. Mislim, da nas je njihova neverjetna kreativnost, bogate harmonije, močni ritmi in vse ostalo, kar so ustvarili samo z glasom, pustilo odprtih ust. 

Po koncertu nas je prišel pozdravit tudi bivši dijak ŠCRS-ja, Tim Čuček, ki je danes član te spektakularne glasbene skupine. 

Odličen večer, ki si ga bomo zagotovo vsi zapomnili, smo zaključili z večerjo v McDonald’su in popevanjem “naših klasik” na avtobusu proti Slat’ni.

Ela Novak, 3. a

Dostopnost