Izmenjava koroških in slatinskih gimnazijcev

Šolski center Rogaška Slatina in Gimnazija Ravne na Koroškem že nekaj let organizirata dijaško izmenjavo dijakov 2. letnika programa gimnazija.

Izmenjava je v Rogaški Slatini potekala v sredo, 12. 4. 2023. Dijaki Gimnazije Ravne na Koroškem so v Rogaško Slatino prispeli v dopoldanskem času. Sprejeli smo jih z uvodno predstavitvijo in nagovorom ravnateljice mag. Dubravke Berc Prah, koordinatorica projekta Mateja Jagodič pa nam je predstavila potek dela.

Čakal nas je zanimiv in predvsem drugačen dan. Koroškim sovrstnikom smo razkazali znamenitosti Rogaške Slatine, nad katerimi so bili navdušeni. Imeli smo nekaj časa tudi za druženje, da smo se še bolje spoznali in spoprijateljili. V popoldanskem času smo druženje nadaljevali v treh različnih delavnicah – spoznali smo se z narečji in navadami drug drugega ter se povezali skozi glasbo in ples, ustvarjali pa smo tudi rože iz papirja. Na zaključnem delu srečanja smo se ponovno zbrali skupaj, predstavili delo po skupinah in se slikali pred šolo. Razšli smo se v veselem pričakovanju povratnega srečanja na Ravnah teden dni kasneje.  

Živa Štamol in Nika Križanec, 2. b

Dostopnost