Izštekani najstniki in starši, ki štekajo

Tretji roditeljski sestanek v duhu “izštekanih najstnikov in staršev, ki poskušajo štekati”

V petek, 20. marca 2015, smo starši imeli priložnost poslušati zelo zanimivo in aktualno predavanje zakoncev Mrgole z naslovom, kakršnega nosi tudi njuna knjiga: “Izštekani najstniki in starši, ki štekajo”. Dogodek se je odvil v okviru tretjega roditeljskega sestanka v tem šolskem letu. Udeležba je bila razveseljiva, kar dokazuje, kako pomembna tema je vprašanje kvalitetnega odnosa med najstniki in starši v praviloma najbolj turbulentnem obdobju sobivanja.

Po vsebinskem uvodu gospe ravnateljice smo si ogledali kratek, a pomenljiv film (http://najstniki.weebly.com/video-predstavitev.html), ki sta ga predavatelja opremila s slovenskimi podnapisi. Med predavanjem sta avtorja na zanimiv način, izmenjaje se, govorila o lastnih izkušnjah pri vzgoji njunih štirih otrok, s poudarkom na tem, kako biti pozoren na dogajanje, kako razumeti in na kakšen način znova vzpostaviti stik z najstnikom, ko se ta po naravi stvari v tem razvojnem obdobju “izšteka”.

Zelo zanimivo in dobrodošlo predavanje in zelo zanimiva in dobrodošla knjiga. Prav gotovo odlična izbira za temo roditeljskega sestanka.

Andreja Zupan, predsednica Sveta staršev ŠCRS

slika_003

slika_002

slika_001

Dostopnost