Jesenski rok: Viktor Cvrtila zlati maturant!

V ponedeljek, 7. septembra, in v sredo, 16. septembra 2015, smo šole in dijaki izvedeli rezultate jesenskega roka poklicne in splošne mature.

Najprej smo se razveselili rezultatov poklicne mature, saj so vsi dijaki, ki so v jesenskem roku prvič pristopili k opravljanju poklicne mature v celoti, vse izpite uspešno opravili. Tako so vsi dijaki, ki so v šolskem letu 2014/15 zaključili program tehnik optik v rednem izobraževanju, šolanje uspešno zaključili – poklicno maturo so opravili s 100 % uspešnostjo.

Nekoliko manj uspešni so žal bili dijaki, ki so v jesenskem roku prvič v celoti opravljali splošno maturo. Ti bodo morali v naslednjem roku opraviti še nekaj popravnih izpitov. Generacija, ki je v minulem šolskem letu zaključila gimnazijo, je maturo v celoti opravila z 90,4 % uspešnostjo.

Uspešni so bili tudi trije dijaki, ki so na jesenskem roku splošne mature izboljševali oceno iz spomladanskega roka. Zagotovo posebej izstopa in razveseljuje dejstvo, da si je VIKTOR CVRTILA z izboljšanjem ocene pri enem predmetu prislužil naziv zlati maturant! S tem je postal prejemnik enega najvišjih priznanj šole – zlate plakete Šolskega centra Rogaška Slatina.

Vsem uspešnim maturantom, še posebej pa Viktorju, iskreno čestitamo!

Dostopnost