Kemijske delavnice za učence I. OŠ Rog. Slatina

V sredo, 14. 12. 2016, je naša šola gostila učence 9. razredov I. OŠ Rogaška Slatina. Tako kot v mesecu oktobru za učence OŠ Šmarje pri Jelšah, smo tudi ta dan nekateri dijaki 2. letnika programov tehnik optik in gimnazija, ki obiskujemo izbirni predmet kemija, izvedli kemijske delavnice za naše goste. Namen delavnic je bil, da bodočim srednješolcem predstavimo, kako poteka delo na naši šoli in da sami spoznajo nove stvari ter eksperimentirajo.

delavnice_kem_i_os_rs_2016_007Dijaki programa gimnazija smo izvedli dve delavnici. V prvi so se devetošolci najprej srečali z antacidi – izvedeli so, kaj sploh to so, za kaj se uporabljajo, nato pa v poskusu merili pH ter ugotavljali, ali je bilo določeno zdravilo antacid. Sledila je druga delavnica, bolj privlačna dekletom, saj so si učenci sami izdelali svoj balzam za ustnice.

delavnice_kem_i_os_rs_2016_005Dijaki programa tehnik optik so devetošolcem najprej predstavili svoj poklic, nato pa so se obiskovalci lahko kar sami preizkusili v njihovi vlogi, saj so v treh delavnicah, ki so jih pripravili naši dijaki, segrevali okvirje, merili dioptrije različnih leč in lepili acetatne okvirje.

Manca Posilović, 2. a

 

 

 

delavnice_kem_i_os_rs_2016_001     delavnice_kem_i_os_rs_2016_002

delavnice_kem_i_os_rs_2016_006     delavnice_kem_i_os_rs_2016_008

Dostopnost