Ko sanje začnejo postajati resničnost

”Pomena dobrote se zavedajo le tisti posamezniki, ki nesebično dajejo in ničesar ne pričakujejo v zameno.” (Tatjana Malec)

Petek, 11. marec 2016, je bil dan, ko sva se predstavnica Dijaške skupnosti ŠCRS in mentorica DS srečali z družino Zupan in seveda z malim junakom Jakobom, katerega sanje o neomejenem gibanju se počasi uresničujejo. Družina jakobje lansko leto odpotovala v Ameriko in tam je pogumnega Jakoba operiral dr. Paley, ki je bil zadnji up, da Jakobu omogoči normalno življenje. Potovanje, celotna operacija in terapije so za družino predstavljale velik finančni zalogaj. Zato se je Dijaška skupnost odločila pomagati, in sicer z vsakoletnim dobrodelnim koncertom, ki se je zgodil 26. novembra lansko leto. Zbrana sredstva smo zaradi odsotnosti družine predali ravno v petek, hkrati pa izvedeli, da Jakoba čaka še eno potovanje v Ameriko in ponovna operacija. Ta bo pripomogla k daljšanju njegove nogice, s tem pa se bo bistveno zmanjšala razlika v dolžini obeh nog. Tako se bo Jakobu uresničila želja; ravno zaradi teh operacij bo imel manj težav pri gibanju, s tem pa bo lahko dohajal bratca in z njim brez napora igral nogomet.

Dijaška skupnost brez dobrih ljudi tega ne bi mogla izpeljati. Zato gre zahvala vsem, ki ste prišli na koncert in darovali v dobrodelni namen, pa tudi tistim, ki ste na kakršni koli način bili del koncerta: vsem nastopajočim, tehnični ekipi in sponzorjem. Tudi družina Zupan se vam vsem iz srca zahvaljuje.

Tadeja Šket, 4. a

jakob3

Dostopnost