Kocenov pohod

Ko so nam v šoli omenili, da se bomo udeležili Kocenovega pohoda, niti pomislili nismo, da bo tako poučen in da se bomo naučili toliko čudovitih stvari, ki jih zajema območje Ponikve. Po prihodu na Ponikvo smo si najprej na šoli ogledali razstavo o Blažu Kocenu ter izvedeli nekaj najpomembnejših podatkov o njem. Nato smo odšli na pohod po učni poti, imenovani Kraška vodna učna pot Stanka Buserja. Na celotnem pohodu so nas še posebej fascinirale tri stvari.

Ena izmed njih je zagotovo cerkev svetega Martina v baročnem slogu, ki nas je s svojimi freskami očarala v trenutku, ko smo vstopili v notranjost. Mnogi smo se prvič srečali tudi z rastlinsko čistilno napravo, ki se nam zdi naravnost imenitna in menimo, da takšna ideja ne sme zatoniti v pozabo, saj je čistilna naprava naravna ter tako okolju ne škoduje prav nič. Seveda pa ne moremo tudi mimo čudovite velikonočnice, ki smo si jo lahko ogledali, kako raste v svojem naravnem okolju v bližini nekaterih zanimivih kraških pojavov, ki smo si prav tako ogledali.

Tako nam je delovna sobota prinesla polno novih informacij, ki so nam bile predstavljene ob primerih na zanimiv ter poučen način.

Lori Čebular in Tomaž Zorin

kocen2015_003   kocen2015_001   kocen2015_002

Dostopnost