Košarka: dijaki ŠCRS v državnem polfinalu!

 V torek, 26. januarja 2016, so si dijaki ŠCRS z dvema zmagama in 1. mestom na državnem četrtfinalnem turnirju priborili mesto v državnem polfinalu, torej med 6 najboljših šol v Sloveniji.

Prvo tekmo so odigrali proti SGSŠ Maribor. Tekma je bila napeta ter zanimiva, naši košarkarji pa so jo dobro odigrali. Rezultat tekme je bil 62 : 53, zmagali so košarkarji ŠCRS. Največ točk je dosegel Žiga Švigelj in sicer 18. Takoj za njim pa: David Drame 15, Tadej Tabak 8, Patrik Tabak 8, Tony Remih Jagrič 5, Niko Volarič 4 in Luka Božak 4. Najboljši igralec pri gostih je bil Tim Tomažič, ki je dosegel 16 točk.

Naslednjo tekmo sta odigrali Gimnazija Ptuj proti SGSŠ Maribor. Tekma je bila malce manj napeta, rezultat pa je bil 66 : 73 v korist SGSŠ Maribor. Najboljši igralec gimnazije Ptuj v tej tekmi je bil Jan Osterc, ki je dosegel 24 točk, pri SGSŠ pa Marko Matijevič s 30 točkami.

Zadnjo tekmo so odigrali košarkarji ŠCRS proti Gimnaziji Ptuj. Ta tekma je bila bolj umirjena ter sproščena. Rezultat je bil namreč 70 : 31 in zmago je odnesel ŠCRS. Največ točk, 22, je dosegel Niko Volarič. Sledili so mu: Žiga Švigelj s 16 točkami, Luka Božak 12, Tony Remih Jagrič 10, David Drame 6 ter Patrik Tabak 4. Pri nasprotni ekipi je največ točk dosegel Jan Osterc – 9.

Naši košarkarji so se odlično odrezali in verjamem, da bodo tako igrali tudi v prihodnje. Čestitke vsem košarkarjem ter trenerki ekipe, Zori Tabak.

Zahvala pa gre tudi sponzorjem, ki so: SEBing, Projektiranje in izvajanje objektov, Sebastjan Pevec, s. p., Jari d. o. o., Kozmetika Afrodita d. o. o., Zavod za šport Planica RS in Košarkarska zveza Slovenije.

Elina Pažon, 1. a

Dostopnost