Košarkarji ponovno v finalu državnega prvenstva!

Košarkarska ekipa ŠC Rogaška Slatina se je z dvema zmagama v polfinalu uvrstila v finale Državnega prvenstva srednjih šol v košarki za dijake!

Polfinalni turnir se je odvijal v četrtek, 11. februarja, v dvorani Janina v Rogaški Slatini. Nanj sta se ob ekipi naše šole uvrstili še ekipi II. gimnazije Maribor in Gimnazije Šentvid.

Prvo tekmo so odigrali igralci ŠCRS proti II. gimnaziji Maribor in jo dobili z rezultatom 67 : 36. Naši košarkarji so tekmo odigrali odlično. Najboljši strelec pri domačih je bil Žiga Švigelj, ki je dosegel 17 točk. Za njim pa Niko Volarić 14, David Drame 14, Tadej Tabak 13, Petar Vujačić 4, Tony Remih Jagrič 2, Luka Božak 2 in Niko Zorin 1. Največ točk pri nasprotni ekipi je dosegel Miha Kodrič – 13.

Druga tekma med Gimnazijo Šentvid in II. gimnazijo Maribor je bila najbolj izenačena in napeta do konca, zmaga pa je pripadla Ljubljančanom. Rezultat: 63 : 61. Največ točk pri zmagovalcih je dosegel Elvis Kerič – 15, pri poražencih pa Luka Rožanc – 29.

Tako se je že pred začetkom zadnje tekme vedelo, da dvoboj odloča o tem, katera ekipa se bo v finale uvrstila z boljšim izhodiščem. Igralci domače ekipe so hitro pokazali, da zmage na svojem igrišču ne nameravajo izpustiti iz rok. Sicer so se gostje v tretji četrtini približali na le dve točki zaostanka, a so v zadnjem delu tekme naši fantje strnili vrste in tekmo mirno pripeljali do konca ter še ene zmage, tokrat z rezultatom 62 : 48. Naš najboljši strelec je bil David Drame z 20 točkami, sledili so mu: Žiga Švigelj 16, Patrik Tabak 12, Tadej Tabak 10, Niko Volarič 4. Pri gostih je največ točk dosegel Jan Strmčnik – 11. V finale sta se tako uvrstili ekipi Šolskega centra Rogaška Slatina in Gimnazije Šentvid.

Najboljša peterka turnirja: Žiga Švigelj, David Drame in Tadej Tabak iz ŠCRS ter Anže Javoršek in Marko Travica iz Gimnazije Šentvid.

Najboljši strelec turnirja: David Drame, ŠCRS, 34 točk.

MVP turnirja: Žiga Švigelj, ŠCRS.

Vsem igralcem in trenerki Zori Tabak čestitamo za dosežen rezultat ter jim želimo uspešno pripravo na finalne dvoboje!

Zahvaljujemo se tudi sponzorjem, ki so nam omogočili izvedbo turnirja: SEBing, Projektiranje in izvajanje objektov, Sebastjan Pevec, s. p., ŠC Rogaška Slatina, Zavod za šport Planica RS, Košarkarska zveza Slovenije, Jari d. o. o., Kozmetika Afrodita d. o. o. ter -Jp- Projekt biro Joško Podgoršek s. p.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij.

Kosarka_polfinale_2016_028

Naj peterka polfinalnega turnirja: Anže Javoršek in Marko Travica (oba Gimnazija Šentvid) ter Tadej Tabak, David Drame in Žiga Švigelj (vsi ŠCRS).

ekipa

Košarkarsko ekipo ŠCRS v tem šolskem letu sestavljajo: Grega Škorjanc, Luka Božak, Marko Tacer, Niko Volarić, Niko Zorin, Patrik Tabak, Petar Vujačić, Rok Trilar Šabotić, Tony Remih Jagrič, Vito Podgoršek, Žiga Švigelj, Tadej Tabak in kapetan David Drame.

Dostopnost