Košarkarji ŠCRS med štirimi najboljšimi ekipami v državi!

V četrtek, 17. 3. 2022, je na Gimnaziji Šentvid v Ljubljani potekal polfinalni turnir državnega srednješolskega prvenstva v košarki za dijake. Med seboj so se pomerili naši dijaki, dijaki III. gimnazije Maribor in dijaki Gimnazije Šentvid. Svojo prvo tekmo so naši košarkarji odigrali proti košarkarjem III. gimnazije Maribor. Po videnem na prvi tekmi med Gimnazijo Šentvid in III. gimnazijo MB so naši igralci v igro stopili borbeno in z veliko željo po zmagi. Da so iz pravega testa za finale, so pokazali že v prvi četrtini, saj so prednost, ki so jo nabrali, držali vse do zadnje minute. V drugi četrtini je zaradi poškodbe igro zapustil Andraž Švigelj. Kljub njegovemu velikemu doprinosu k igri na prejšnjih tekmah se fantje niso pustili zmesti. Po 3. četrtini je bilo jasno, kdo bo nastopil v finalu, v zadnji četrtini igre pa so naši košarkarji presegli mejo 100 točk in s končnim rezultatom 107 : 41 (21 : 12, 28 : 17, 31 : 10, 27 : 2) potrdili mesto v samem vrhu. Na tekmi je za ekipo naše šole debitiral Vito Tišma iz 1. b.

Sledila je tekma z dijaki Gimnazije Šentvid. Naši fantje so prednost držali vse do zadnje četrtine, žal pa je na koncu malo zmanjkalo do zmage. Gostitelji so bili v zadnji četrtini boljši, kar ni vplivalo na uvrstitev v finale. Tekma se je končala z rezultatom 81 : 71 (17 : 19, 20 : 25, 20 : 17, 24 : 10) v prid Ljubljančanom.

Tako so se naši košarkarji uvrstili med 4 najboljše srednješolske ekipe v Sloveniji, kar je izjemen dosežek. Za požrtvovalnost, borbenost in predanost igralcem in trenerki iskreno čestitamo in želimo veliko športne sreče na zaključnem turnirju na katerega so se uvrstile ekipe Gimnazije Šentvid, ŠC Rogaška Slatina, SUAŠ Ljubljana in ŠC Srečka Kosovela Sežana.

Za ekipo ŠCRS so igrali: Staš Sivka, Patrik Kavkler, Žan Fistrić, Marko Češnjaj, Andraž Švigelj, Luka Mijačinović, Matic Tacer in Vito Tišma, trenerka: Zora Tabak.

Ana Zorin, 4. a

Dostopnost