Košarka: PODPRVAKI! (posodobljeno)

KO V STOŽICAH ZAPIHA ŠTAJERSKI VETER

Začetek novega delovnega tedna je tokrat zaznamoval ponedeljek v nekoliko drugačni luči. Ponedeljek, ki smo ga na ŠCRS-ju že nekaj časa nestrpno pričakovali. 14. 3. se je namreč v ljubljanski dvorani Stožice odvil finalni turnir državnega prvenstva srednjih šol v košarki za dijake.

Naši košarkarji so si mesto v finalu zagotovili z dvema prepričljivima zmagama na domačem terenu v polfinalu, sedaj pa so se morali izkazati tudi v gosteh. Pred njimi je bila velika preizkušnja. Tega smo se dobro zavedali tudi ostali na šoli. Izdelali smo plakate, si priskrbeli nekaj navijaških rekvizitov, spočili glasilke in se okoli 8. ure zjutraj, skupaj s košarkarji, odpeljali proti Ljubljani. Ob prihodu smo vljudno pozdravili nasprotnike in zavzeli tribune. Pripravili smo rekvizite in že se je začelo. Našo šolo so zastopali Niko Volarić, Grega Škorjanc, Niko Zorin, Žiga Švigelj, Tadej Tabak, Tony Remih Jagrič, Petar Vujačić, David Drame, Patrik Tabak, Vito Podgoršek, Luka Božak in Marko Tacer. Že v prvih minutah tekme smo bili navijači na nogah in začeli glasno spodbujati naše fante. Energija pa se je najbrž prenesla tudi nanje. Ti so si namreč pridobili precej pik prednosti in se začeli postopoma otresati treme, ki se je po neznanih potehkosarka_finale1_2016 prenesla tudi na trenerko. Res je, da so fantje med tekmo poskrbeli, da so bili dejavni tudi naši (in seveda njihovi) živčki, a je bil na koncu trud poplačan. Ob zadnjem sodnikovem pisku so se razveselili zmage, ki jih je popeljala do tekme za prvo mesto v državi, na tribunah pa je glasno odmevala znana melodija »slatnskih« navijačev. Na turnirju smo sodelovali skupaj s kar tremi ljubljanskimi šolami, a smo bili zagotovo najglasnejši na tribunah. Potrebno je povedati, da so se nam pri navijanju pridružili tudi nekateri znanci in bivši dijaki šole ter tako ustvarili še bolj posebno vzdušje. Naše navijanje je košarkarje pospremilo tudi v drugo tekmo. Borba in velika želja po zmagi nista bili dovolj. Žal smo to tekmo izgubili. Grenak priokus pa je preprečilo dejstvo, da smo kljub temu postali DRŽAVNI PODPRVAKI! Prav tako je bil v najboljšo peterko turnirja izbran dijak naše šole, Žiga Švigelj. Ta je za svoj uspeh, skupaj z drugimi člani ekipe, zagotovo hvaležen tudi trenerki, gospe Zori Tabak, ki je fante ves čas spodbujala in »modrila« z nasveti.

V imenu košarkarjev in ostalih dijakov šole se želim zahvaliti gospe ravnateljici, Dubravki Berc Prah, ki je omogočila, da smo si vsi dijaki lahko ogledali turnir in glasno spodbujali naše košarkarje. Preživeli smo čudovit začetek tedna in že zajadrali novim zmagam naproti … v Stožicah pa najbrž še zmeraj odmeva mogočni: »SLATNA, SLATNA!«

Pia Novak

Rezultate in posnetke vseh tekem finalnega turnirja si lahko ogledate na spletni strani KZS.

Pogovoru s trenerko Zoro Tabak na radiu Štajerski val lahko prisluhnete na tej povezavi.

Vabljeni k ogledu fotografij v galeriji. Foto: Luka Drofenik

Na tej povezavi prisluhnite pogovoru košarkarjev in trenerke v jutranjem programu na radiu Štajerski val.

finale_skupinska2

 

Dostopnost