Kultura, ki te ljubim kultura …

Ob letošnjem kulturnem prazniku je bilo še posebej slovesno – tako na šoli kot v občini smo Prešernov dan povezali s 100. obletnico rojstva priznane slovenske pravljičarke Ele Peroci. Zakaj? Zato, ker se je 3-kratna nominiranka za Andersenovo nagrado in prejemnica Prešernove nagrade rodila prav v našem kraju. In zato je Občina Rogaška Slatina leto 2022 razglasila za Elino leto.

Šolsko prireditev ob kulturnem prazniku smo dijaki ŠCRS tudi letos soustvarjali skupaj z učenci I. in III. OŠ Rogaška Slatina. Prešernove poezije smo povezali s pravljicami Ele Peroci in nastal je zanimiv preplet deklamiranja, pripovedovanja in petja, o čemer se lahko prepričate tudi sami (vabljeni k ogledu fotografij v spodnji galeriji in posnetka prireditve na spletni strani I. OŠ Rogaška Slatina).

Sodelovali pa smo tudi pri pripravi občinske prireditev ob kulturnem prazniku, ki je bila zasnovana kot prepletanje spominov na Elo Peroci kot žensko, mater, prijateljico, sodelavko … Kot slavnostni govornik je nastopil dr. Peter Svetina, o Eli Peroci pa sta spregovori njeni hčerki, Neža Maurer, Marinka Svetina in Ana Četkovič Vodovnik. Prireditev si lahko ogledate na tej povezavi

Dostopnost