Literarni večer v šolskem parku

Pogovor s pisateljico Natašo Konc Lorenzutti

 V četrtek, 22. septembra, smo v šolskem parku pripravili literarni večer, ki je bil tokrat že prav jesensko obarvan. V našo družbo smo povabili pisateljico Natašo Konc Lorenzutti, ki nam je predstavila svoj roman Gremo mi v tri krasne. Roman smo dijaki 1. letnika lani prejeli v projektu Rastem s knjigo, poleti smo ga pridno prebirali, v letošnjem šolskem letu pa smo ga pri pouku slovenščine obravnavali kot prvo domače branje.

Roman govori o najstnikih, ki se odpravijo na tabor zaradi zasvojenosti s telefoni, motenj prehranjevanja ali problemov doma. Zgodbo nam v prvi osebi pripovedujeta protagonista Uroš in Valentina, ki sta stara ravno toliko kot mi, zato smo se z liki in njihovimi težavami tudi lažje poistovetili.

Pogovor s pisateljico sta vodila Blaž Belič in Brina Boroš Prevolšek, dogodek pa so popestrili Karla Miklaužić z glasbeno točko ter Vana Popovič in Vito Tišma z interpretativnim branjem odlomkov iz romana.

Za obisk se gospe Nataši Konc Lorenzutti iskreno zahvaljujemo, saj nam je popestrila četrtkov popoldan in omogočila, da smo spoznali proces ustvarjanja in pisanja romana.

Petra Poslončec in Gabi Sadek, 2. c

Dostopnost