Madeira: Daleč od doma z Eramus+ (fotoreportaža)

Letošnja velika noč je bila za štiri dijakinje, Evo Belcer, Elo Novak, Erno Šišić in Živo Šprajc ter profesorici go. Niko Jančič in go. Tanjo Ocvirk zelo posebna. Ne verjamete? No, potem si pa kar sami poglejte. 🙂

Imele smo zelo vznemirljiv let, ki ga ne bomo nikdar pozabile. Lahko se pohvalimo, da smo kar dvakrat pristale na lepem otoku Madeira.

 

Že 7 ur po pristanku in močno potrebnem počitku smo se srečale z učitelji vseh držav ter njihovimi učenci in učenkami. Led smo prebili z zabavnimi spoznavnimi igricami.

Prvi dan smo si ogledale znamenitosti v malem mestu Machico, med drugem smo na prijetnem sprehodu odkrile tudi prekrasno pobarvana vrata, ki so nas popolnoma očarala.

V torek smo se preizkusile v tradicionalnem žetju sladkornega trsa. Pridno smo poprijele za kose in šlo nam je precej odlično od rok.

 

Za nagrado smo si po trdem delu žetja privoščile krajši sprehod skupaj s svojimi internacionalnimi prijatelji.

 

Naslednji dan smo obiskale tudi tretje največje portugalsko mesto Funchal.

 

 

Prav tako smo obiskale mesto Calheta, kjer smo končno izkusile vroče vreme ter prvič zagledale sonce in lepo modro nebo Madeire.

 

Ob večerih smo si privoščile okusno večerjo in napeto debato o preteklem dnevu ter svojih dogodivščinah.

 

Z vzpenjačo smo se povzpele več kot 1000 m visoko, da bi si še z višine ogledale dih jemajoč razgled.

 

A žal se enkrat vse konča, tako smo se dijakinje in profesorice z doživljenjskimi in prečudovitimi spomini vrnile domov.

 

 

Živa Šprajc, 3. a

 

Dostopnost