Malo drugače: Portorož 2016

V petek, 9. 9. 2016, smo se dijaki tretjih in četrtih letnikov odpravili na tretjo uro ŠVZ v Portorož. Da bi užili še zadnje sončne žarke, preden se zapodimo med knjige, smo se hitro odpravili na obalo. Naš prvi dan na obali je bil namenjen predvsem plavanju in poležavanju na plaži. Proti večeru smo se odpravili v bližnjo restavracijo in nahranili naše želodčke. Siti smo sedli na avtobus in se odpeljali do našega prenočišča. Polni navdušenja smo se okoli desete ure odpravili nazaj v mesto.

V soboto smo se razdelili v skupine na tretje in četrte letnike. Četrti letniki so se najprej odpravili na veliko jadrnico, tretji pa smo se razdelili še v manjše skupine. Dve skupini sta lovili veter z manjšima jadrnicama, preostali dve skupini pa sta preizkusili veščine veslanja na gumijastih čolnih. Po kosilu smo se peš odpravili do Pirana. V Piranu nas je pričakal krst novincev Srednje pomorske šole. Po želji smo raziskovali Piran ali pa se namestili v kakšni kavarni. Ker pa smo bili na slovenski obali zaradi športne vzgoje, smo pripešačili tudi nazaj v Portorož. Še pred večerjo je sledil zadnji sobotni skok v morje. Po večerji smo se odpravili nazaj do našega prenočišča, da se uredimo in pripravimo za v mesto. Veseli in hkrati rahlo razočarani, da je vse skupaj prehitro minilo, smo se pred spanjem pomerili še v biljardu.

Zadnji dan smo se po zajtrku odpravili na obalo. Že zjutraj je sledila učna ura prve pomoči utopljencu. Seznanili smo se s tremi različnimi prijemi, kako rešiti utopljenca iz vode. Ugotovili smo, da če želiš pomagati nekomu drugemu v vodi, moraš biti dober plavalec, saj je potrebno veliko moči in plavalskih spretnosti. Mislim, da smo ta dan vsi nestrpno pričakovali, saj smo lahko preizkusili večino vodnih atrakcij, ki jih ponujajo. Najbolj zaželena je bila novost letošnjega poletja sup, seveda pa je bila gneča tudi na kajakih in kanujih.

Polni novih doživetji in veseli, da smo opravili tretjo uro ŠVZ, smo se odpravili nazaj proti domu.

Viktorija Bosnar, 3. a

Dostopnost