Marko Tacer osvojil zlato priznanje!

17. januarja 2015 je Marko Tacer na državnem tekmovanju Bober, ki je potekalo v Ljubljani na Fakulteti za računalništvo in informatiko, osvojil zlato priznanje. Uvrstil se je med 13 najboljših dijakov iz cele Slovenije. Za izjemen uspeh mu iskreno čestitamo.

Bober je mednarodno tekmovanje v računalniškem razmišljanju in pismenosti za osnovnošolce in srednješolce. Njegov namen je povečati zanimanje učencev za računalništvo. Pokazati želi, da računalnik ni le orodje za komuniciranje, brskanje po spletu, urejanje besedil ter poslušanje glasbe in gledanje filmov. Računalnik je neizčrpen vir zanimivi logičnih problemov, zaradi katerih računalnikarju ni nikoli dolgčas.

V tem šolskem letu se je šolskega tekmovanja udeležilo 34 dijakov. V Sloveniji je v kategoriji Bober sodelovalo skupaj okoli 6000 tekmovalcev. Bronasta priznanja so na Šolskem centru Rogaška Slatina osvojili še: Žan Hrepevnik, Vid Ogrizek, Aljaž Kolar, Valentina Beg, Ana Marie Pečnik, Lana Dragovan, Blaž Jančič, Tim Škrabl in Ana Šramel.

Vsem tekmovalcem, še posebej pa Marku. iskrene čestitke.

Nekaj utrinkov z državnega tekmovanja si lahko ogledate v fotogaleriji.

 

Dostopnost